
Hladni peresniki s pestom, paradižnički in mocarelo
Hladni peresniki s pestom, paradižnički in mocarelo

Sestavine
- 350 g polnozrnatih peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pesta (ali več, po okusu)
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 250 g malih kroglic mocarele
- 100 g črnih oliv
- 2 žlici pinjol in sveži listi bazilike za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 350 g polnozrnatih peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pesta (ali več, po okusu)
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 250 g malih kroglic mocarele
- 100 g črnih oliv
- 2 žlici pinjol in sveži listi bazilike za posip
Postopek
V velikem loncu pristavimo obilo vode, jo solimo, in ko zavre, vanjo vsujemo testenine. Skuhamo jih po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko so kuhane, jih odcedimo in malo vode od kuhanja prihranimo. Peresnike oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo kuhanje in jih ohladimo. Pomešamo jih z žlico oljčnega olja.
V suhi ponvici nežno popražimo pinjole. Pesto razredčimo z 2 žlicama vode od kuhanja testenin in ga zmešamo s testeninami. Paradižničke in kroglice mocarele prerežemo na pol in jih prav tako pomešamo s testeninami. Dodamo še izkoščičene črne olive.
Testenine posujemo s pinjolami in lističi bazilike ter ponudimo.