© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara

Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
warm halloumi with radish apple and pecan salad

Sestavine

  • sok 3 limet
  • 1 žlica gorčice s semeni
  • 3 žlice medu
  • 3 jabolka
  • 2 hruški
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 500 g sira za žar
  • 300 g redkvic
  • 2 korenčka
  • 100 g ameriških orehov (pekanov)
  • 150 g motovilca
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • sok 3 limet
  • 1 žlica gorčice s semeni
  • 3 žlice medu
  • 3 jabolka
  • 2 hruški
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 500 g sira za žar
  • 300 g redkvic
  • 2 korenčka
  • 100 g ameriških orehov (pekanov)
  • 150 g motovilca
  • sol
  • poper

Postopek

1

Najprej pripravimo preliv tako, da zmešamo limetin sok, gorčico, med in olje. Preliv začinimo še s soljo in poprom. Polovico ga vlijemo v veliko skledo, dodamo na tanke rezine narezana jabolka in na palčke narezani hruški. Sestavine nežno premešamo, da je vse sadje prekrito s prelivom. Skledo pokrijemo in prihranimo.

2

Na srednje visokem ognju segrejemo ponev. Sir začinimo s poprom in ga 4 do 6 minut pečemo, da porjavi in postane rahlo hrustljav. Vmes ga enkrat obrnemo. Pečenega shranimo na toplem.

3

Operemo redkvice in jih narežemo na tanke kolobarje. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Oreščke grobo nasekljamo. Motovilec operemo.

4

Iz preliva vzamemo jabolka in hruške in jih razporedimo na postrežne krožnike. Dodamo še redkvice, korenčkove palčke, oreščke in motovilec. Na vrh damo še rezine sira in prelijemo s preostalim prelivom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.