
Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara
Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara

Sestavine
- sok 3 limet
- 1 žlica gorčice s semeni
- 3 žlice medu
- 3 jabolka
- 2 hruški
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g sira za žar
- 300 g redkvic
- 2 korenčka
- 100 g ameriških orehov (pekanov)
- 150 g motovilca
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- sok 3 limet
- 1 žlica gorčice s semeni
- 3 žlice medu
- 3 jabolka
- 2 hruški
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g sira za žar
- 300 g redkvic
- 2 korenčka
- 100 g ameriških orehov (pekanov)
- 150 g motovilca
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo preliv tako, da zmešamo limetin sok, gorčico, med in olje. Preliv začinimo še s soljo in poprom. Polovico ga vlijemo v veliko skledo, dodamo na tanke rezine narezana jabolka in na palčke narezani hruški. Sestavine nežno premešamo, da je vse sadje prekrito s prelivom. Skledo pokrijemo in prihranimo.
Na srednje visokem ognju segrejemo ponev. Sir začinimo s poprom in ga 4 do 6 minut pečemo, da porjavi in postane rahlo hrustljav. Vmes ga enkrat obrnemo. Pečenega shranimo na toplem.
Operemo redkvice in jih narežemo na tanke kolobarje. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Oreščke grobo nasekljamo. Motovilec operemo.
Iz preliva vzamemo jabolka in hruške in jih razporedimo na postrežne krožnike. Dodamo še redkvice, korenčkove palčke, oreščke in motovilec. Na vrh damo še rezine sira in prelijemo s preostalim prelivom.