
Venčki za praznik luči
Hanuka kaak
Venčki za praznik luči
Hanuka kaak

Kolački, ki jih tradicionalno jedo za judovski praznik luči, hanuka.
Sestavine
- 450 g bele moke
- 1 žlička kuminovih semen
- ½ žličke soli
- 7 g (1 zavitek) suhega kvasa
- 1 dl oljčnega olja
- stepeno jajce

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 450 g bele moke
- 1 žlička kuminovih semen
- ½ žličke soli
- 7 g (1 zavitek) suhega kvasa
- 1 dl oljčnega olja
- stepeno jajce
Postopek
Moko, sol, kuminova semena in kvas damo v veliki skledo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zlijemo oljčno olje in 2 dl tople vode. Dobro zmešamo s preostalimi sestavinami in po potrebi dodamo še malo moke ali vode. Maso gnetemo dve minuti, da dobimo mehko testo. Položimo ga v naoljeno skledo, pokrijemo s folijo in pustimo na toplem, da vzhaja eno uro.
Ko testo podvoji volumen, ga ponovno gnetemo eno minuto, nato ga razdelimo na 12 kroglic. Vsako kroglico prerežemo na pol in vsako polovico zvaljamo v svaljek, dolg približno 25 cm. Oba dela spletemo in konca združimo v pleten krog. Venčke položimo na rahlo naoljen pekač, jih pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati še pol ure.
Pečico segrejemo na 200 °C. Venčke premažemo s stepenim jajcem in jih pečemo 10 do 15 minut, da se zlato obarvajo. Vzamemo jih iz pečice, jih ohladimo na kuhinjski rešetki in temperaturo pečice znižamo na 110 °C. Ko so venčki ohlajeni, jih vrnemo v pečico in pečemo še 10 minut, nato jo ugasnemo in pustimo venčke v njej še dve uri, da se izsušijo.