
Korenčkovi mafini z ananasom
Korenčkovi mafini z ananasom

Sestavine
- 140 g moke
- 85 g polnovredne moke
- 200 g korenja
- 3 rezine vloženega ananasa in 2 žlici soka iz pločevinke
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 50 g sončničnih semen
- 1,5 dl sončničnega olja
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali aroma
- ½ žličke sode bikarbone
- 1 žlička pecilnega praška
- sol
- sončnična semena in otrobi za posip

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 140 g moke
- 85 g polnovredne moke
- 200 g korenja
- 3 rezine vloženega ananasa in 2 žlici soka iz pločevinke
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 50 g sončničnih semen
- 1,5 dl sončničnega olja
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali aroma
- ½ žličke sode bikarbone
- 1 žlička pecilnega praška
- sol
- sončnična semena in otrobi za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje ostrgamo, do mehkega skuhamo in pretlačimo v korenčkov pire. Rezine ananasa razrežemo na koščke. Obe vrsti moke, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet in ščepec soli premešamo. V drugi posodi dobro zmešamo olje in sladkor.
Korenčkov pire, koščke ananasa, ananasov sok in vaniljo dodamo mešanici olja in sladkorja. Vanjo ubijemo jajce in temeljito premešamo, nato vmešamo še sončnična semena. Mokri mešanici dodamo suho in zmešamo, da se sestavine sprimejo.
Iz papirja za peko izrežemo dvanajst 10-centimetrskih kvadratov, ki jih položimo na odprtine na modelu za mafine, ali pa odprtine obložimo s papirnatimi košaricami in vanje razporedimo maso, ki jo posujemo z otrobi in sončničnimi semeni. Pečemo 20 do 25 minut, nato pustimo, da se kolački ohladijo.