
Sestavine
- 7 dl vode
- 2 dl kisa
- 100 g medu
- 40 g soli
- 2 šopka špargljev
- 2 vejici svežega timijana
- nekaj lističev poprove mete
- limonova in pomarančna lupina
- 2 kozarca za vlaganje (po 7 dl)

Poletje je čas za … paprike na 1001 način!
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.
Sestavine
- 7 dl vode
- 2 dl kisa
- 100 g medu
- 40 g soli
- 2 šopka špargljev
- 2 vejici svežega timijana
- nekaj lističev poprove mete
- limonova in pomarančna lupina
- 2 kozarca za vlaganje (po 7 dl)
Postopek
Šparglje očistimo in operemo. Vodo in kis zavremo in v prevretek dodamo med in sol, da se stopita.
V sterilizirana kozarca za vlaganje (vsak po 7 dl) vstavimo šparglje, dodamo timijan in meto ter limonovo in pomarančno lupino. Zalijemo s prevretkom in nepredušno zapremo.