Kaj boste skuhali danes?
Malinove rezine z jabolkom
Jabolka so spet v akciji! Seveda ne mislimo na tisto na prodajnih policah, ampak v naših pečicah.
Malinove rezine z jabolkom
Jabolka so spet v akciji! Seveda ne mislimo na tisto na prodajnih policah, ampak v naših pečicah.
Sestavine
- 1 kiselkasto jabolko
- 100 g zmehčanega masla
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1,2 dl mleka
- 200 g malin
obloga
- 50 g masla
- 85 g moke
- 100 g rjavega sladkorja
- lupina 1 limone
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 kiselkasto jabolko
- 100 g zmehčanega masla
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1,2 dl mleka
- 200 g malin
obloga
- 50 g masla
- 85 g moke
- 100 g rjavega sladkorja
- lupina 1 limone
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolko operemo, olupimo, odstranimo peščišče in narežemo na kocke. Model velikosti 20 × 30 cm obložimo s papirjem za peko. Jabolčne kocke damo v manjšo kozico in dodamo še 2 žlici vode. Kuhamo nekaj minut, da se jabolka malo zmehčajo.
Medtem pripravimo drobljivo oblogo tako, da maslo narežemo na kocke in ga s prsti vtremo v moko, sladkor in limonovo lupino. Dobiti moramo drobtinasto mešanico, ki jo prihranimo.
V veliki skledi penasto stepemo maslo in sladkor. Postopoma vtepemo še jajce in dodamo presejano moko s pecilnim praškom in mleko. Mešamo, da dobimo homogeno testo. Dodamo še zmehčane jabolčne kocke in testo nadevamo v pripravljen model. S hrbtno stranjo žlice ga poravnamo in posujemo z malinami ter drobtinasto mešanico. Pečemo 45 minut, da obloga postane zlato rjave barve in da lesena palčka, ki jo zapičimo v pečen biskvit in nato izvlečemo, ostane čista.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Šarkelj« s kandiranim sadjem
Skuše po maroško
Hruška s snežno kapo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti