Kaj boste skuhali danes?
Vaniljev sladoled s kremnim sirom in džemom iz črnega ribeza
Vaniljev sladoled s kremnim sirom in džemom iz črnega ribeza
Sestavine
vaniljeva krema
- 3 dl polnomastnega mleka
- 3 dl sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- 100 g rjavega sladkorja
- 4 rumenjaki
- 150 g kremnega sira
- 100 g džema iz črnega ribeza
- 5–6 zdrobljenih piškotov
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Puran, ki nikoli ni pust: ideje za lahka in res okusna kosila
Puranje meso je odlična izbira za hitro, okusno in razmeroma zdravo kosilo, ki bo všeč vsem.
Sestavine
vaniljeva krema
- 3 dl polnomastnega mleka
- 3 dl sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- 100 g rjavega sladkorja
- 4 rumenjaki
- 150 g kremnega sira
- 100 g džema iz črnega ribeza
- 5–6 zdrobljenih piškotov
Postopek
Najprej pripravimo vaniljevo kremo. V kozico damo mleko in smetano. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in izpraskamo sredico. Strok in sredico damo v kozico k mleku in smetani in zavremo. Ko zavre, kozico odstavimo in počakamo vsaj 20 minut, da se mleko navzame okusa vanilje (za boljši okus to naredimo več ur prej).
V veliki mešalni skledi penasto umešamo rumenjake s sladkorjem, da masa postane svetla. Vaniljevo mleko segrejemo skoraj do vretja in ga nato počasi, skozi cedilo, zlivamo na rumenjake in pri tem nenehno mešamo.
Pripravimo veliko skledo z ledeno mrzlo vodo in vanjo postavimo manjšo skledo. Vaniljevo kremo damo nazaj v kozico in na zelo nizki temperaturi 10 minut segrevamo, da se zgosti. Pri tem nenehno počasi in temeljito mešamo (tudi ob robovih kozice).
Kremni sir zmešamo in ga vmešamo v vaniljevo kremo. Mešanico zlijemo v posodo, ki je v ledeni vodi, in pustimo, da se ohladi. Kremo večkrat premešamo. V posodo, v kateri bomo zamrznili sladoled, damo del ohlajene kreme, nato del ribezovega džema in del piškotov. Po tem vrstnem redu nadaljujemo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Posodo pokrijemo in jo damo v zamrzovalnik.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sočen karamelno-kokosov narastek
Zmešamo testo, prelijemo in spečemo. Preprosteje ne gre!
Zapečen pire iz pastinaka in zelene
Jagodna marmelada z dodatkom džina
Pesini rjavčki
Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.