
Vaniljev sladoled s kremnim sirom in džemom iz črnega ribeza
Vaniljev sladoled s kremnim sirom in džemom iz črnega ribeza

Sestavine
vaniljeva krema
- 3 dl polnomastnega mleka
- 3 dl sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- 100 g rjavega sladkorja
- 4 rumenjaki
- 150 g kremnega sira
- 100 g džema iz črnega ribeza
- 5–6 zdrobljenih piškotov

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
vaniljeva krema
- 3 dl polnomastnega mleka
- 3 dl sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- 100 g rjavega sladkorja
- 4 rumenjaki
- 150 g kremnega sira
- 100 g džema iz črnega ribeza
- 5–6 zdrobljenih piškotov
Postopek
Najprej pripravimo vaniljevo kremo. V kozico damo mleko in smetano. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in izpraskamo sredico. Strok in sredico damo v kozico k mleku in smetani in zavremo. Ko zavre, kozico odstavimo in počakamo vsaj 20 minut, da se mleko navzame okusa vanilje (za boljši okus to naredimo več ur prej).
V veliki mešalni skledi penasto umešamo rumenjake s sladkorjem, da masa postane svetla. Vaniljevo mleko segrejemo skoraj do vretja in ga nato počasi, skozi cedilo, zlivamo na rumenjake in pri tem nenehno mešamo.
Pripravimo veliko skledo z ledeno mrzlo vodo in vanjo postavimo manjšo skledo. Vaniljevo kremo damo nazaj v kozico in na zelo nizki temperaturi 10 minut segrevamo, da se zgosti. Pri tem nenehno počasi in temeljito mešamo (tudi ob robovih kozice).
Kremni sir zmešamo in ga vmešamo v vaniljevo kremo. Mešanico zlijemo v posodo, ki je v ledeni vodi, in pustimo, da se ohladi. Kremo večkrat premešamo. V posodo, v kateri bomo zamrznili sladoled, damo del ohlajene kreme, nato del ribezovega džema in del piškotov. Po tem vrstnem redu nadaljujemo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Posodo pokrijemo in jo damo v zamrzovalnik.