
Govedina z jajčevci in sirom manouri
Govedina z jajčevci in sirom manouri

Sestavine
- 300 g sira manouri
- 1 kg govejega plečeta, narezanega na koščke
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici masla
- 2 skodelici (4 dl) paradižnikovega soka
- 2 žlici petimezija (sirupa iz grozdnega mošta) ali balzamičnega sirupa
- 1 žlica sladkorja
- muškatni orešek
- mleta pekoča paprika
- 3 jajčevci
- ¼ skodelice paradižnikovega soka
- sol
- 1 dl oljčnega olja
- šopek peteršilja

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.
Sestavine
- 300 g sira manouri
- 1 kg govejega plečeta, narezanega na koščke
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici masla
- 2 skodelici (4 dl) paradižnikovega soka
- 2 žlici petimezija (sirupa iz grozdnega mošta) ali balzamičnega sirupa
- 1 žlica sladkorja
- muškatni orešek
- mleta pekoča paprika
- 3 jajčevci
- ¼ skodelice paradižnikovega soka
- sol
- 1 dl oljčnega olja
- šopek peteršilja
Postopek
Meso prepražimo na maslu, dodamo sesekljano čebulo in strt česen ter še malo prepražimo. Prilijemo paradižnikov sok in sirup petimezi ter dodamo sladkor, muškatni orešek in mleto pekočo papriko. Solimo, po potrebi prilijemo še malo vode in kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut.
Jajčevce narežemo na srednje debele rezine in popečemo na oljčnem olju. Pečene rezine polagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo.
Jed sestavimo tako, da v okrogel pekač najprej razporedimo meso z omako, prekrijemo z rezinami jajčevcev, po rezinah pa razporedimo rezine sira manouri. Dodamo še nekaj žlic paradižnikove omake in nasekljan peteršilj. Jed pečemo 25 minut v pečici, segreti na 180 °C, in ponudimo toplo.