
Pikantna svinjina z jajčevci
Zraven pa postrežemo skledico riža
Pikantna svinjina z jajčevci
Zraven pa postrežemo skledico riža

Sestavine
- 1,5 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 1 majhen jajčevec (pribl. 250 g)
- 500 g svinjske ribice
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici blagega karijevega praška
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 1–1,5 dl vode
- sol
- poper
- riž basmati za prilogo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1,5 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 1 majhen jajčevec (pribl. 250 g)
- 500 g svinjske ribice
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici blagega karijevega praška
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 1–1,5 dl vode
- sol
- poper
- riž basmati za prilogo
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Jajčevec narežemo na majhne kocke, meso pa na primerne rezine. Papriko razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na debelejše trakove. V veliki ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo oljčno olje in pražimo čebulo in jajčevec približno 8 minut, da se zmehčata in zlato rjavo obarvata. Pogosto premešamo.
V ponev damo meso in pražimo 5 minut, da začne rjaveti; občasno premešamo. Dodamo papriko in ob stalnem mešanju pražimo še 3 minute, da se zmehča.
Potresemo s karijevim praškom, pražimo minuto, nato dodamo pelate z njihovo tekočino in malo vode. Dobro premešamo, solimo in popramo, ponev pokrijemo in dušimo še 5 minut, da se paradižnik razpusti in nastane gosta omaka. Če je omaka pregosta, dodamo še malo vode. Postrežemo s kuhanim rižem basmati.