
Kaj boste skuhali danes?
Limonovo-borovničeve rezine
Fine rezine za popoldansko razvajanje ob skodelici kave
Limonovo-borovničeve rezine
Fine rezine za popoldansko razvajanje ob skodelici kave

Sestavine
- 165 g moke
- 100 g masla
- 50 g sladkorja
- 1–2 žlici mleka
limonovo-borovničeva obloga
- 150 g borovnic
- 330 g sladkorja
- naribana lupinica in sok 4 bio limon
- 4 razžvrkljana jajca
- 125 g moke

3 recepti z melancani, ob katerih si boste obliznili prste
Jajčevec je kralj poletne kuhinje – skriva se v omakah, zablesti na žaru in prevzame glavno vlogo v pečici. A sezona se bliža koncu, le dobro jo izkoristite.

Pokrovače: morsko razkošje okusov, ki ga pogosto pripravljamo napačno
Jakobova pokrovača velja za pravo lepotico med školjkami – toliko, da jo je Botticelli upodobil kot školjko, iz katere se rodi boginja Venera.

Teden mobilnosti s picami v obliki kolesa
Evropski teden mobilnosti napoveduje številne zanimive prireditve, tudi kulinarične, med drugim prvenstvo picopekov na Škofljici!
Sestavine
- 165 g moke
- 100 g masla
- 50 g sladkorja
- 1–2 žlici mleka
limonovo-borovničeva obloga
- 150 g borovnic
- 330 g sladkorja
- naribana lupinica in sok 4 bio limon
- 4 razžvrkljana jajca
- 125 g moke
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo). Kvadraten pekač (22 x 22 cm) namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko, tako da gleda čez rob.
Moko in maslo damo v multipraktik in zmešamo, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo sladkor in še nekajkrat pomeljemo, nato dodamo še 1 do 2 žlici mleka in zmešamo le toliko, da se testo poveže. Stresemo ga v pekač in potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo ga 20 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo zapeče, nato ga pustimo, da se ohladi. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo).
Medtem borovnice v multipraktiku zmeljemo v pire, ki ga pretisnemo skozi sito. Damo ga v kozico s 30 g sladkorja in nežno kuhamo, da se sladkor stopi, nato ga pustimo vreti 3 do 4 minute, da se zgosti. Pustimo, da se pire nekoliko ohladi.
Borovničev pire namažemo na testo. Limonovo lupinico in sok stepemo z razžvrkljanimi jajci ter preostalim sladkorjem, da dobimo rahlo in penasto zmes, nato postopoma vmešamo moko. Maso nalijemo na borovničev pire in pečemo 20 do 25 minut, da se ravno strdi. Pustimo, da se v pekaču popolnoma ohladi, nato narežemo na kose.