Kaj boste skuhali danes?
Limonovo-borovničeve rezine
Fine rezine za popoldansko razvajanje ob skodelici kave
Limonovo-borovničeve rezine
Fine rezine za popoldansko razvajanje ob skodelici kave
Sestavine
- 165 g moke
- 100 g masla
- 50 g sladkorja
- 1–2 žlici mleka
limonovo-borovničeva obloga
- 150 g borovnic
- 330 g sladkorja
- naribana lupinica in sok 4 bio limon
- 4 razžvrkljana jajca
- 125 g moke
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 165 g moke
- 100 g masla
- 50 g sladkorja
- 1–2 žlici mleka
limonovo-borovničeva obloga
- 150 g borovnic
- 330 g sladkorja
- naribana lupinica in sok 4 bio limon
- 4 razžvrkljana jajca
- 125 g moke
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo). Kvadraten pekač (22 x 22 cm) namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko, tako da gleda čez rob.
Moko in maslo damo v multipraktik in zmešamo, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo sladkor in še nekajkrat pomeljemo, nato dodamo še 1 do 2 žlici mleka in zmešamo le toliko, da se testo poveže. Stresemo ga v pekač in potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo ga 20 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo zapeče, nato ga pustimo, da se ohladi. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo).
Medtem borovnice v multipraktiku zmeljemo v pire, ki ga pretisnemo skozi sito. Damo ga v kozico s 30 g sladkorja in nežno kuhamo, da se sladkor stopi, nato ga pustimo vreti 3 do 4 minute, da se zgosti. Pustimo, da se pire nekoliko ohladi.
Borovničev pire namažemo na testo. Limonovo lupinico in sok stepemo z razžvrkljanimi jajci ter preostalim sladkorjem, da dobimo rahlo in penasto zmes, nato postopoma vmešamo moko. Maso nalijemo na borovničev pire in pečemo 20 do 25 minut, da se ravno strdi. Pustimo, da se v pekaču popolnoma ohladi, nato narežemo na kose.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Praznični križci in krožci (krožci in smrečice)
Limonova marmelada
Limonova marmelada bo pregnala kisle nasmeške, še posebno kot spremljava k sladicam