
Sestavine
- 50 g rumenih gorčičnih semen
- 1 žlica cvetličnega medu
- ½ žlice zeliščne soli
- 3 žlice jabolčnega kisa
- ¼ čajne žličke kurkume
- 5–10 žlic vode
- 4 žlice hladno stisnjenega oljčnega olja
- 2 žlici drobno sesekljanih divjih zelišč (drobnjak, bršljanasta grenkuljica, regrat, navadna regačica, navadna zvezdica ipd.)

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- 50 g rumenih gorčičnih semen
- 1 žlica cvetličnega medu
- ½ žlice zeliščne soli
- 3 žlice jabolčnega kisa
- ¼ čajne žličke kurkume
- 5–10 žlic vode
- 4 žlice hladno stisnjenega oljčnega olja
- 2 žlici drobno sesekljanih divjih zelišč (drobnjak, bršljanasta grenkuljica, regrat, navadna regačica, navadna zvezdica ipd.)
Postopek
Gorčična semena drobno zmeljemo in zmešamo z medom, zeliščno soljo, jabolčnim kisom, kurkumo in oljčnim oljem. Med mešanjem dodajamo vodo, dokler ne dobimo želene gostote.
Divja zelišča splaknemo, osušimo, fino nasekljamo in dodamo gorčični zmesi. Z zmesjo napolnimo kozarček in pustimo počivati v hladilniku vsaj 14 dni, da se okusi povežejo. V hladilniku bo gorčica zdržala približno 1 leto.