Kaj boste skuhali danes?
Golaževa juha s papriko in krompirjem
Golaževa juha s papriko in krompirjem
Sestavine
- 1 kg bočnika (sprednja golen)
- 500 g čebule
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 400 g krompirja
- 200 g mesnate slanine (potrebušina)
- 2 žlici svinjske masti
- 1 žlica zmlete paprike
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 litra goveje jušne osnove
- 4 lovorovi listi
- 5 zdrobljenih brinovih jagod
- 1 žlička kumine
- 1 žlička majarona
- 1 žlička pehtrana
- 3 stroki česna
- 2 čilija
- sol
- sveže zmlet poper
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 1 kg bočnika (sprednja golen)
- 500 g čebule
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 400 g krompirja
- 200 g mesnate slanine (potrebušina)
- 2 žlici svinjske masti
- 1 žlica zmlete paprike
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 litra goveje jušne osnove
- 4 lovorovi listi
- 5 zdrobljenih brinovih jagod
- 1 žlička kumine
- 1 žlička majarona
- 1 žlička pehtrana
- 3 stroki česna
- 2 čilija
- sol
- sveže zmlet poper
Postopek
Meso skrbno očistimo, odstranimo kite in kožice ter narežemo na kocke. Čebulo olupimo in narežemo na drobne kocke. Papriko operemo in očistimo ter prav tako narežemo na kockice. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo, narežemo na drobne kocke in v hladni vodi prihranimo. Slanino narežemo najprej na tanke rezine, nato pa na drobne koščke.
Čebulo prepražimo na vroči svinjski masti. Dodamo paradižnikovo mezgo in zmleto papriko ter takoj dolijemo govejo jušno osnovo. Zavremo in dodamo najprej meso, nato pa vse začimbe razen soli. Dobro premešamo in počasi kuhljamo približno eno uro. Juhi dodamo krompir, vse skupaj kuhamo približno deset minut, nakar dodamo še slanino in papriko ter kuhamo nadaljnjih deset minut. Iz juhe poberemo lovorove liste. Juho po okusu solimo, serviramo v jušne skledice in po želji okrasimo s svežimi lovorovimi listi. H golaževi juhi odlično tekne kmečki kruh.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake
Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.
Telečje kroglice z aromatično paradižnikovo omako
Telečji "čufti" s paradižnikovo omako
Dušena vratovina v čebulni omaki
Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.