
Kaj boste skuhali danes?
Krepka krompirjeva juha
Ta krompirjeva juha vam pogreje želodček v hladnih jesenskih dneh.
Krepka krompirjeva juha
Ta krompirjeva juha vam pogreje želodček v hladnih jesenskih dneh.

Sestavine
- 300 g krompirja
- 20 g svinjske masti
- 2 mladi čebulici
- 1 strok česna
- ½ žličke lističev majarona
- 6,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 100 g kuhanega govejega jezika, narezanega na tanke trakove

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 300 g krompirja
- 20 g svinjske masti
- 2 mladi čebulici
- 1 strok česna
- ½ žličke lističev majarona
- 6,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 100 g kuhanega govejega jezika, narezanega na tanke trakove
Postopek
Krompir operemo, olupimo in narežemo na pol centimetra velike kocke. Drobno narezano mlado čebulico in krompirjeve kockice zarumenimo v kozici na razpuščeni masti. Dodamo drobno narezan strok česna in majaron ter dolijemo govejo juho. Kuhljamo toliko časa, da krompir ostane še čvrst. Juho začinimo s soljo in poprom, dodamo narezan goveji jezik ter zmešamo.
Krepko krompirjevo juho nadevamo v globoke krožnike in vročo ponudimo.
Priljubljeni recepti
Karamelne rezine z oreški
Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom
S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.