
Krompirjeva solata
Krompirjeva solata

Sestavine
- 800 g manjšega mladega krompirja
- 3 šalotke
- 1 žlica manjših kaper (po želji)
- 2 žlici nasekljanih kislih kumaric (po želji)
- pribli. 3 žlice majoneze
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- prgišče peteršiljevih listov

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 800 g manjšega mladega krompirja
- 3 šalotke
- 1 žlica manjših kaper (po želji)
- 2 žlici nasekljanih kislih kumaric (po želji)
- pribli. 3 žlice majoneze
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- prgišče peteršiljevih listov
Postopek
Šalotko olupimo in drobno narežemo, peteršiljeve liste pa grobo nasekljamo. Krompir operemo in ga v slani vodi kuhamo 20 minut. Nato ga odcedimo in ohladimo.
Krompir narežemo na večje kose in ga damo v skledo skupaj s šalotko, kaprami in kumaricami. Po občutku dodamo majonezo in prelijemo še z oljem in kisom. Premešamo, in če je potrebno, dodamo še malo majoneze ali kisa in olja. Posujemo s peteršiljem in postrežemo.