© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Marelice, kuhane v karamelu

Marelice, kuhane v karamelu

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 150 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 1,5 dl sladkega vina, na primer renskega rizlinga
  • 1 vaniljev strok
  • 12 marelic
  • 1,5 dl sladke smetane

Sestavine

  • 150 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 1,5 dl sladkega vina, na primer renskega rizlinga
  • 1 vaniljev strok
  • 12 marelic
  • 1,5 dl sladke smetane

Postopek

1

Marelice prerežemo na pol in jih izkoščičimo. Vaniljev strok po dolgem prerežemo.

2

V globlji ponvi stopimo sladkor, da začne karamelizirati. Tedaj ga odstavimo z ognja, počasi prilijemo vino in spet segrejemo, da se karamel stopi. Dodamo vaniljev strok ter marelice in pri nizki temperaturi kuhamo še 20 minut. Med kuhanjem marelice enkrat obrnemo. Sladko smetano rahlo stepemo in jo postrežemo ob sladici.

Priljubljeni recepti

Nadevano piščančje bedro na zelenjavni šari

Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti

Enostavno

Orada na louisianski način

Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.

35 min
Enostavno

Solata z lečo, rdečo peso in klobaso

Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.