Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 150 g rjavega kristalnega sladkorja
- 1,5 dl sladkega vina, na primer renskega rizlinga
- 1 vaniljev strok
- 12 marelic
- 1,5 dl sladke smetane
Praznična peka: katere piškote lahko pripravite že novembra
Praznični čas bo vsak čas tu. Pričakajte ga z domačimi piškoti, a brez nepotrebnega stresa.
Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.
Pražen brstični ohrovt, ki prepriča tudi tiste, ki ga sicer ne marajo
Zadnje čase nas navdušuje pražen brstični ohrovt. V različici s pistacijami in granatnim jabolkom, pa ni le okusen, ampak tudi tako čudovito bravit!
Sestavine
- 150 g rjavega kristalnega sladkorja
- 1,5 dl sladkega vina, na primer renskega rizlinga
- 1 vaniljev strok
- 12 marelic
- 1,5 dl sladke smetane
Postopek
Marelice prerežemo na pol in jih izkoščičimo. Vaniljev strok po dolgem prerežemo.
V globlji ponvi stopimo sladkor, da začne karamelizirati. Tedaj ga odstavimo z ognja, počasi prilijemo vino in spet segrejemo, da se karamel stopi. Dodamo vaniljev strok ter marelice in pri nizki temperaturi kuhamo še 20 minut. Med kuhanjem marelice enkrat obrnemo. Sladko smetano rahlo stepemo in jo postrežemo ob sladici.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čevapčiči s krompirjem in zelenjavno salso
Ob misli na čevapčiče vedno pomislimo na piknik, kajne?
Zapečena leča z brusnicami
Leča bo odlična izbira, če gostite vegetarijance ali vegane