
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo

Sestavine
- 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
- 7,5 dl kokošje juhe
- 2,5 dl mleka
- košček (1 cm) ingverja
- sol
- muškatni orešek
- kajenski poper
- 4 tanke rezine ingverja za okras
jušni vložek
- 1 žlica rozin
- 4 žlice na koščke narezanega kostanja
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
- 7,5 dl kokošje juhe
- 2,5 dl mleka
- košček (1 cm) ingverja
- sol
- muškatni orešek
- kajenski poper
- 4 tanke rezine ingverja za okras
jušni vložek
- 1 žlica rozin
- 4 žlice na koščke narezanega kostanja
Postopek
V kozici zavremo kokošjo juho, ki smo ji dodali kostanj. Počasi kuhljamo približno 10 minut. Dolijemo mleko in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.
Ingver drobno naribamo in stresemo v juho; začinimo jo s soljo, muškatom in kajenskim poprom.
Juho nalijemo v globoke krožnike, dodamo koščke kostanja, rezinice ingverja in rozine ter takoj ponudimo.