
Fritaja s šunko
Ponarejena pita quiche lorraine
Fritaja s šunko
Ponarejena pita quiche lorraine

Sestavine
- 175 g šunke (ali prekajene slanine)
- 8 jajc
- 2 dl mleka
- 50 g naribanega poltrdega sira
- sol
- poper
- nariban sir za posip po želji

Bralka sprašuje "Ali za kuhanje res potrebujem kakovostno vino?"
Pri kuhanju z vinom se lahko zdi, da kakovost le-tega na končno jed nima vpliva, saj se bo vino tako ali tako pokuhalo. Pa vendar je izbira še kako pomembna.

Sladko kislo: borovničev kolač z limonino glazuro
V tem kolaču se ob vsakem ugrizu prepleta sveža sladko-kisla igra, za katero si boste želeli, da se nikoli ne konča. Pa vendarle ne pozabimo, da je najlepše deliti.

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.
Sestavine
- 175 g šunke (ali prekajene slanine)
- 8 jajc
- 2 dl mleka
- 50 g naribanega poltrdega sira
- sol
- poper
- nariban sir za posip po želji
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Šunko ali slanino narežemo na koščke. Če uporabimo slanino, jo na srednji temperaturi popečemo v ponvi (vmes občasno premešamo), da postane hrustljava.
Pekač v velikosti 20 x 28 cm obložimo s papirjem za peko in robove rahlo zavihamo. V večji skledi stepemo jajca in mleko ter mešanici dodamo šunko ali slanino in prilijemo maščobo iz ponve. Primešamo tudi sir in začinimo soljo in poprom.
Jajčno zmes vlijemo v pekač, jo po želji potresemo z naribanim sirom in pečemo 30 do 35 minut, da se masa strdi in zlato zapeče. Zraven lahko postrežemo kruh, češnjeve paradižnike in zeleno solato. Fritajo lahko jemo toplo ali hladno.