
Dušena vratovina v čebulni omaki
Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.
Dušena vratovina v čebulni omaki
Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.

Sestavine
- 4 rezine vratovine po 150 g (brez kosti)
- malo zmlete kumine
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- 4 srednje debele čebule
- ½ žlice gladke moke
- 1 žlica gorčice v prahu
- 3 žlice olja
- 2,5 dl goveje juhe
- 2,5 dl kisle smetane
- 100 g puste hamburške slanine
- sol in poper

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 4 rezine vratovine po 150 g (brez kosti)
- malo zmlete kumine
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- 4 srednje debele čebule
- ½ žlice gladke moke
- 1 žlica gorčice v prahu
- 3 žlice olja
- 2,5 dl goveje juhe
- 2,5 dl kisle smetane
- 100 g puste hamburške slanine
- sol in poper
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo, narežemo na ne pretanke kolobarje ter potresemo z moko in gorčico v prahu. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Meso začinimo s soljo, poprom in kumino.
V ponvi segrejemo olje in kose vratovine na obeh straneh hitro popečemo. Meso poberemo iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja rahlo prepražimo čebulne kolobarje in česen. Dodamo sesekljan peteršilj in dolijemo govejo juho ter dobro prekuhamo.
Meso damo spet v ponev in ga prelijemo z razžvrkljano kislo smetano. Pokrito dušimo na blagem ognju, da se meso zmehča in omaka lepo zgosti. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na trakove in v ponvi hitro popečemo.
Dušeno vratovino ponudimo z omako in poljubno prilogo. Jed potresemo s hrustljavo pečenimi trakovi slanine.