© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bananin veganski sladoled

Veganski sladoled iz banane po angleško poimenujemo 'nice cream'

Bananin veganski sladoled

Veganski sladoled iz banane po angleško poimenujemo 'nice cream'

Čas priprave 15 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 8 zrelih banan
  • malo mandljevega ali kokosovega napitka (po potrebi)

ko postrežemo

  • javorov sirup, mleti cimet, popraženi orehi, narezana banana

Sestavine

  • 8 zrelih banan
  • malo mandljevega ali kokosovega napitka (po potrebi)

ko postrežemo

  • javorov sirup, mleti cimet, popraženi orehi, narezana banana

Postopek

1

Banane olupimo in narežemo na kolute. Razporedimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in zamrznemo za 2 uri ali toliko časa, da se strdijo.

2

Nato jih damo v multipraktik in meljemo nekaj sekund. Če se ne spremenijo v gladek sladoled, dodamo malo mandljevega ali kokosovega napitka (po 1 žlico naenkrat) in spet zmeljemo. Če so banane ravno prav zamrznjene, napitka sploh ne bomo potrebovali. Sladoled naložimo v skledice in postrežemo z izbranim dodatkom.

Nasvet

Ko enkrat obvladamo proces, se lahko poigramo z različnimi okusi: v multipraktik dodamo pest zamrznjenega jagodičja, 2 žlici arašidovega masla ali 2 žlici surovega kakava v prahu. Tako bomo dobili sladolede, kakršni so na sliki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.