
Bananin veganski sladoled
Veganski sladoled iz banane po angleško poimenujemo 'nice cream'
Bananin veganski sladoled
Veganski sladoled iz banane po angleško poimenujemo 'nice cream'

Sestavine
- 8 zrelih banan
- malo mandljevega ali kokosovega napitka (po potrebi)
ko postrežemo
- javorov sirup, mleti cimet, popraženi orehi, narezana banana

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.
Sestavine
- 8 zrelih banan
- malo mandljevega ali kokosovega napitka (po potrebi)
ko postrežemo
- javorov sirup, mleti cimet, popraženi orehi, narezana banana
Postopek
Banane olupimo in narežemo na kolute. Razporedimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in zamrznemo za 2 uri ali toliko časa, da se strdijo.
Nato jih damo v multipraktik in meljemo nekaj sekund. Če se ne spremenijo v gladek sladoled, dodamo malo mandljevega ali kokosovega napitka (po 1 žlico naenkrat) in spet zmeljemo. Če so banane ravno prav zamrznjene, napitka sploh ne bomo potrebovali. Sladoled naložimo v skledice in postrežemo z izbranim dodatkom.
Nasvet
Ko enkrat obvladamo proces, se lahko poigramo z različnimi okusi: v multipraktik dodamo pest zamrznjenega jagodičja, 2 žlici arašidovega masla ali 2 žlici surovega kakava v prahu. Tako bomo dobili sladolede, kakršni so na sliki.