
Bananin veganski sladoled
Veganski sladoled iz banane po angleško poimenujemo 'nice cream'
Bananin veganski sladoled
Veganski sladoled iz banane po angleško poimenujemo 'nice cream'

Sestavine
- 8 zrelih banan
- malo mandljevega ali kokosovega napitka (po potrebi)
ko postrežemo
- javorov sirup, mleti cimet, popraženi orehi, narezana banana

To je viralna beljakovinska sladica, ki deli mnenja
Ta beljakovinska sladica ima eno nenavadno sestavino, ki je običajno v puding ne bi ravno vključili.

Kaj bo danes za kosilo? Tole odlično jed smo izbrali za vas
Dovolite nam, da vam tu in tam pomagamo razrešiti večno dilemo – kaj bo za kosilo. Izbrali smo odlično kosilo s piščancem, pripravljeno v manj kot 45 minutah.

Kremšnitina sestrična? Spoznajte mille-feuille ali tisočlistno rezino
So Francozi nesporni prvaki v slaščičarstvu? Ko se mille-feuille ali tisočlistna rezina v ustih zdrobi v tisoče maslenih konfetov, se nam že zdi tako.
Sestavine
- 8 zrelih banan
- malo mandljevega ali kokosovega napitka (po potrebi)
ko postrežemo
- javorov sirup, mleti cimet, popraženi orehi, narezana banana
Postopek
Banane olupimo in narežemo na kolute. Razporedimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in zamrznemo za 2 uri ali toliko časa, da se strdijo.
Nato jih damo v multipraktik in meljemo nekaj sekund. Če se ne spremenijo v gladek sladoled, dodamo malo mandljevega ali kokosovega napitka (po 1 žlico naenkrat) in spet zmeljemo. Če so banane ravno prav zamrznjene, napitka sploh ne bomo potrebovali. Sladoled naložimo v skledice in postrežemo z izbranim dodatkom.
Nasvet
Ko enkrat obvladamo proces, se lahko poigramo z različnimi okusi: v multipraktik dodamo pest zamrznjenega jagodičja, 2 žlici arašidovega masla ali 2 žlici surovega kakava v prahu. Tako bomo dobili sladolede, kakršni so na sliki.