
Kaj boste skuhali danes?
Bananin veganski sladoled
Veganski sladoled iz banane po angleško poimenujemo 'nice cream'
Bananin veganski sladoled
Veganski sladoled iz banane po angleško poimenujemo 'nice cream'

Sestavine
- 8 zrelih banan
- malo mandljevega ali kokosovega napitka (po potrebi)
ko postrežemo
- javorov sirup, mleti cimet, popraženi orehi, narezana banana

Retro klasika: jogurtovo pecivo, ki ga morate znova speči
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic do otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Vikend izziv: čudovite domače pite, ki vam jih bodo vsi zavidali
Jesen je kot nalašč za peko čudovitih sadnih pit. Za osnovo lahko uporabite naš preizkušen recept za krhko testo, nato pa se poigrate z nadevi in čudovito okrasitvijo.

Mali vodnik po azijskih pijačah iz riža
Riž je v Aziji pomembna surovina za pripravo pijač. Njegova razširjenost je proizvajalcem omogočila pravi peskovnik za eksperimentiranje in privedla do zanimivega nabora.
Sestavine
- 8 zrelih banan
- malo mandljevega ali kokosovega napitka (po potrebi)
ko postrežemo
- javorov sirup, mleti cimet, popraženi orehi, narezana banana
Postopek
Banane olupimo in narežemo na kolute. Razporedimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in zamrznemo za 2 uri ali toliko časa, da se strdijo.
Nato jih damo v multipraktik in meljemo nekaj sekund. Če se ne spremenijo v gladek sladoled, dodamo malo mandljevega ali kokosovega napitka (po 1 žlico naenkrat) in spet zmeljemo. Če so banane ravno prav zamrznjene, napitka sploh ne bomo potrebovali. Sladoled naložimo v skledice in postrežemo z izbranim dodatkom.
Nasvet
Ko enkrat obvladamo proces, se lahko poigramo z različnimi okusi: v multipraktik dodamo pest zamrznjenega jagodičja, 2 žlici arašidovega masla ali 2 žlici surovega kakava v prahu. Tako bomo dobili sladolede, kakršni so na sliki.