© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čebulne zarebrnice

Čebulne zarebrnice

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zwiebelkoteletts1-seitigProd. 08/022002 06 27

Sestavine

  • 4 zarebrnice s kostmi po 200 g (od kratkega kareja)
  • sol
  • poper
  • 1 žlička ostre gorčice
  • 4 česnovi stroki
  • ½ žlice kumine
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica masla
  • 400 g čebule
  • 1 žlica gladke moke
  • 5 dl goveje juhe
  • malo kisa
  • malo worcestrske omake
  • šopek peteršilja
  • pribl. 5 dl olja za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 4 zarebrnice s kostmi po 200 g (od kratkega kareja)
  • sol
  • poper
  • 1 žlička ostre gorčice
  • 4 česnovi stroki
  • ½ žlice kumine
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica masla
  • 400 g čebule
  • 1 žlica gladke moke
  • 5 dl goveje juhe
  • malo kisa
  • malo worcestrske omake
  • šopek peteršilja
  • pribl. 5 dl olja za cvrenje

Postopek

1

Čebulo olupimo, narežemo na tanke kolobarje in pomešamo s presejano moko. Česen olupimo in stisnemo. Zarebrnice na obeh straneh rahlo potolčemo ter začinimo z gorčico, strtim česnom, soljo, poprom in kumino. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

2

V dovolj veliki posodi segrejemo olje in ocvremo čebulne kolobarje do lepe rjave barve. Ocvrto čebulo dobro odcedimo.

3

V primerni ponvi segrejemo 2 žlici olja in zarebrnice na obeh straneh močno popečemo. Poberemo jih iz ponve in na toplem prihranimo. Sok od pečenja razmastimo in v njem spenimo maslo. Najprej dodamo polovico čebulnih kolobarjev, juho, kis in worcestrsko omako, nato pa zarebrnice. Na blagem ognju dušimo do mehkega. Pred koncem dušenja vmešamo peteršilj.

4

Zarebrnice ponudimo s pripravljeno omako in potresemo s preostalimi čebulnimi kolobarji. Zraven postrežemo poljubno zelenjavo in francoski kruh.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.