
Kaj boste skuhali danes?
Dušena svinjska vratovina
Dušena svinjska vratovina

Sestavine
- 4 rezine vratovine po 160 g (brez kosti)
- sol
- poper
- malo mlete kumine
- 3 česnovi stroki
- šopek peteršilja
- 4 srednje debele čebule
- ½ žlice gladke moke
- 1 žlica gorčice v prahu
- 3 žlice olja
- 2,5 dl goveje juhe
- 2,5 dl kisle smetane
- 100 g puste hamburške slanine

Najlažji recept za chilli con carne, ki vedno uspe
Čeprav izvira iz Mehike in se je do popolne prepoznavnosti razvila v ZDA, je chilli con carne postal priljubljen po celem svetu.

Najboljši slani in sladki recepti s kostanjem
Če ste se do zdaj že naveličali klasičnega pečenega ali kuhanega kostanja, preverite naše predloge, kako kostanj uporabiti v slanih in sladkih jedeh.

To jesensko poslastico iz kozarca se morate naučiti pripraviti
Prge ali tepke so del naše tradicije, simbol trdoživosti in povezanosti z naravo. Prav je, da jih bolje spoznamo.
Sestavine
- 4 rezine vratovine po 160 g (brez kosti)
- sol
- poper
- malo mlete kumine
- 3 česnovi stroki
- šopek peteršilja
- 4 srednje debele čebule
- ½ žlice gladke moke
- 1 žlica gorčice v prahu
- 3 žlice olja
- 2,5 dl goveje juhe
- 2,5 dl kisle smetane
- 100 g puste hamburške slanine
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo, narežemo na ne pretanke kolobarje ter potresemo z moko in gorčico v prahu. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Meso začinimo s soljo, poprom in kumino.
V ponvi segrejemo olje in kose vratovine po obeh straneh hitro popečemo. Meso poberemo iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja rahlo prepražimo čebulne kolobarje in česen. Dodamo sesekljan peteršilj in dolijemo govejo juho ter dobro prekuhamo.
Meso vrnemo v ponev in ga prelijemo z razžvrkljano kislo smetano. Pokrito dušimo na blagem ognju, da se meso zmehča in omaka lepo zgosti. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na trakove in v ponvi hitro popečemo. Dušeno vratovino ponudimo z omako in poljubno prilogo. Jed potresemo s hrustljavo pečenimi trakovi slanine.