
Dušena svinjska vratovina
Dušena svinjska vratovina

Sestavine
- 4 rezine vratovine po 160 g (brez kosti)
- sol
- poper
- malo mlete kumine
- 3 česnovi stroki
- šopek peteršilja
- 4 srednje debele čebule
- ½ žlice gladke moke
- 1 žlica gorčice v prahu
- 3 žlice olja
- 2,5 dl goveje juhe
- 2,5 dl kisle smetane
- 100 g puste hamburške slanine

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 rezine vratovine po 160 g (brez kosti)
- sol
- poper
- malo mlete kumine
- 3 česnovi stroki
- šopek peteršilja
- 4 srednje debele čebule
- ½ žlice gladke moke
- 1 žlica gorčice v prahu
- 3 žlice olja
- 2,5 dl goveje juhe
- 2,5 dl kisle smetane
- 100 g puste hamburške slanine
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo, narežemo na ne pretanke kolobarje ter potresemo z moko in gorčico v prahu. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Meso začinimo s soljo, poprom in kumino.
V ponvi segrejemo olje in kose vratovine po obeh straneh hitro popečemo. Meso poberemo iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja rahlo prepražimo čebulne kolobarje in česen. Dodamo sesekljan peteršilj in dolijemo govejo juho ter dobro prekuhamo.
Meso vrnemo v ponev in ga prelijemo z razžvrkljano kislo smetano. Pokrito dušimo na blagem ognju, da se meso zmehča in omaka lepo zgosti. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na trakove in v ponvi hitro popečemo. Dušeno vratovino ponudimo z omako in poljubno prilogo. Jed potresemo s hrustljavo pečenimi trakovi slanine.