
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.

Sestavine
- 100 g masla
- 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
- 60 g sladkorja v prahu
- 125 g gladke moke
- 2 rumenjaka
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip
Preberite tudi

Popoln goveji burger doma: nasveti, triki in recepti
Popoln domači burger z najboljšim govejim mesom, sveže pečenimi bombicami in slastnimi omakami – recept za žar ali domačo kuhinjo!

Osvežilna jagodna pita Darje Končarevič
Darji Končarevič je zlasti prekrasno prisluhniti, ko govori o hrani. Tudi tokrat je bilo tako, klepetali pa smo o božanski jagodni sladici.

Družbo navdušite z raznolikimi italijanskimi predjedmi
Če morate nahraniti večjo družbo, potem gotovo ne boste zgrešili s pripravo različnih predjedi (ital. = antipasti).
Sestavine
- 100 g masla
- 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
- 60 g sladkorja v prahu
- 125 g gladke moke
- 2 rumenjaka
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip
Postopek
Z ročnim mešalnikom zmešamo maslo s sladkorjem, ki smo mu dodali vaniljev sladkor, in rumenjakoma. Postopoma dodajamo moko in orehe. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo ali vrečko in ga za 2 uri postavimo na hladno.
Ohlajeno testo oblikujemo v tanek valj, ga razrežemo na enakomerno dolge kose in z rokami oblikujemo lepe rogljičke. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in postavimo v pečico, segreto na 180 °C. Pečemo jih 10 do 12 minut (odvisno od velikosti), da se rahlo obarvajo.
Še nekoliko tople rogljičke povaljamo v sladkorni mešanici. Shranimo jih v posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo.