Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vaniljevi rogljički

So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.

Vaniljevi rogljički

So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 35 rogljičkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
christmas-3005464_1920

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 125 g gladke moke
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip
kuhinja11.jpg

Recepti za tople in hladne poletne juhe

Tudi v toplejših mesecih prijajo juhe, kajpak prilagojene sezoni. Kadar je zunaj vroče, se ohladimo s hladno melonino juho ali pripravimo bučno juho z meto, ki tudi osveži. Kaj pa na deževne dni? Mi takrat stavimo na krompirjevo juho z veliko drobnjaka. Pa vi?

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 125 g gladke moke
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip

Postopek

1

Z ročnim mešalnikom zmešamo maslo s sladkorjem, ki smo mu dodali vaniljev sladkor, in rumenjakoma. Postopoma dodajamo moko in orehe. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo ali vrečko in ga za 2 uri postavimo na hladno.

2

Ohlajeno testo oblikujemo v tanek valj, ga razrežemo na enakomerno dolge kose in z rokami oblikujemo lepe rogljičke. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in postavimo v pečico, segreto na 180 °C. Pečemo jih 10 do 12 minut (odvisno od velikosti), da se rahlo obarvajo.

3

Še nekoliko tople rogljičke povaljamo v sladkorni mešanici. Shranimo jih v posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.