
Domača čokolada z jagodami in jagode s čokoladnim oblivom
Domača čokolada z jagodami in jagode s čokoladnim oblivom

Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 9 jagod s peclji
- nekaj zdrobljenih piškotov in španskih vetrcev
- liofilizirane jagode
Preberite tudi

Domač humus: preprost recept z bogato zgodbo
Humus je priljubljen bližnjevzhodni čičerkin pire, ki je tako okusen in hranljiv, da je osvojil ves svet, tudi pri nas je vse bolj priljubljen – ob tem pa se kar nekaj dežel Bližnjega vzhoda prepira o tem, kdo si ga je izmislil in kje je najbolj doma.

5 nasvetov za pripravo hobotnice
Naj vas priprava hobotnice ne prestraši - škoda bi bilo zamuditi izjemen okus, ki ga ponujajo ti slastni morski recepti.

S temi triki bo vaš piknik popoln
Ni boljšega načina, da proslavimo pomlad in pričakamo hitro bližajoče se prvomajske kresove, kot s piknikom na prostem. Vse, kar potrebujemo, je nekaj sonca in kotiček za druženje in kuho na svežem zraku, in že imamo odlično priložnost za sprostitev, druženje ter užitek v okusni hrani. Da bo vaš piknik popoln, smo pripravili nekaj idej, ki bodo poskrbele za nepozabno pojedino.
Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 9 jagod s peclji
- nekaj zdrobljenih piškotov in španskih vetrcev
- liofilizirane jagode
Postopek
S papirjem za peko obložimo plitev pekač za čokolado in pekač ali plitev krožnik, na katerega bomo polagali jagode. V skledici počasi stopimo čokolado, bodisi v mikrovalovni pečici v intervalih po 30 sekund pri srednji jakosti, dokler se ne stopi, bodisi postavimo skledico nad kozico z vodo, ki narahlo vre.
Vsako jagodo primemo za pecelj in jo pazljivo pomočimo v čokolado do sredine ali malo čez. Počakamo, da odvečna čokolada odkaplja nazaj v skledico, in jagodo previdno položimo na papir za peko.
Preostalo čokolado zlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga narahlo nagibamo na vse strani, dokler se ne razleze v enakomerno tanek list. Potresemo ga z nekaj zdrobljenimi piškoti in španskimi vetrci ter obilico liofiliziranih jagod. Pustimo, da se popolnoma strdi.
Strjeno čokolado razlomimo na kose in jih poberemo s papirja za peko. Če jih nameravamo shraniti, jih položimo nazaj, pokrijemo ter shranimo na hladnem in suhem, da se ne začnejo topiti.
Nasvet
Z domačo čokolado okrasimo tole poletno jagodno lepotico, ki bo kot nalašč za kakšno vrtno zabavo.
Nasvet
Liofilizirano sadje je sadje, posušeno po posebnem postopku pri nizkih temperaturah (globoko zamrznjeno), tako da ohrani strukturo, barvo, aromo in sestavo.