Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Domača čokolada z jagodami in jagode s čokoladnim oblivom

Domača čokolada z jagodami in jagode s čokoladnim oblivom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 200 g čokolade in 9  jagod s čokoladnim oblivom
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jagodna-torta-za-poletno-zabavo_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 300 g bele čokolade
  • 9 jagod s peclji
  • nekaj zdrobljenih piškotov in španskih vetrcev
  • liofilizirane jagode

Preberite tudi

Sestavine

  • 300 g bele čokolade
  • 9 jagod s peclji
  • nekaj zdrobljenih piškotov in španskih vetrcev
  • liofilizirane jagode

Postopek

1

S papirjem za peko obložimo plitev pekač za čokolado in pekač ali plitev krožnik, na katerega bomo polagali jagode. V skledici počasi stopimo čokolado, bodisi v mikrovalovni pečici v intervalih po 30 sekund pri srednji jakosti, dokler se ne stopi, bodisi postavimo skledico nad kozico z vodo, ki narahlo vre.

2

Vsako jagodo primemo za pecelj in jo pazljivo pomočimo v čokolado do sredine ali malo čez. Počakamo, da odvečna čokolada odkaplja nazaj v skledico, in jagodo previdno položimo na papir za peko.

3

Preostalo čokolado zlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga narahlo nagibamo na vse strani, dokler se ne razleze v enakomerno tanek list. Potresemo ga z nekaj zdrobljenimi piškoti in španskimi vetrci ter obilico liofiliziranih jagod. Pustimo, da se popolnoma strdi.

4

Strjeno čokolado razlomimo na kose in jih poberemo s papirja za peko. Če jih nameravamo shraniti, jih položimo nazaj, pokrijemo ter shranimo na hladnem in suhem, da se ne začnejo topiti.

Nasvet

Z domačo čokolado okrasimo tole poletno jagodno lepotico, ki bo kot nalašč za kakšno vrtno zabavo.

Nasvet

Liofilizirano sadje je sadje, posušeno po posebnem postopku pri nizkih temperaturah (globoko zamrznjeno), tako da ohrani strukturo, barvo, aromo in sestavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.