
Sestavine
- 100 g bele čokolade
- 2 pesti grobo narezanih jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička medu
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 rumenjak
- 2 zdrobljena piškota
- jagoda za okras

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 100 g bele čokolade
- 2 pesti grobo narezanih jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička medu
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 rumenjak
- 2 zdrobljena piškota
- jagoda za okras
Postopek
Čokolado nalomimo na majhne koščke in jo stopimo v posodi, ki jo postavimo nad kozico, v kateri je vroča voda, vendar ne vre. Čokolada naj se ohladi. Medtem v posodi zmešamo narezane jagode, kis in med. Jagode porazdelimo v dva kozarca ali skodelici, odvečni kis pa zavržemo. Sladko smetano rahlo stepemo, da postane gosta.
V ohlajeno stopljeno čokolado vmešamo rumenjak (če se preveč strdi, dodamo žličko tople vode, da se zrahlja). Z električnim mešalnikom na hitro vmešamo tretjino stepene sladke smetane, da dobimo gladko čokoladno zmes. Z žlico ali plastično lopatico vmešamo še preostalo sladko smetano in nato kremo porazdelimo po jagodah v kozarcih. Če imamo čas, pustimo, da se sladica v kozarcih vsaj pol ure hladi.
Preden postrežemo, smetano posujemo še z zdrobljenima piškotoma in vrh okrasimo s polovico jagode.