© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krema iz bele čokolade z jagodami v balzamičnem kisu

Krema iz bele čokolade z jagodami v balzamičnem kisu

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
white chocolate creams with balsamic strawberries

Sestavine

  • 100 g bele čokolade
  • 2 pesti grobo narezanih jagod
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlička medu
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 rumenjak
  • 2 zdrobljena piškota
  • jagoda za okras

Sestavine

  • 100 g bele čokolade
  • 2 pesti grobo narezanih jagod
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlička medu
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 rumenjak
  • 2 zdrobljena piškota
  • jagoda za okras

Postopek

1

Čokolado nalomimo na majhne koščke in jo stopimo v posodi, ki jo postavimo nad kozico, v kateri je vroča voda, vendar ne vre. Čokolada naj se ohladi. Medtem v posodi zmešamo narezane jagode, kis in med. Jagode porazdelimo v dva kozarca ali skodelici, odvečni kis pa zavržemo. Sladko smetano rahlo stepemo, da postane gosta.

2

V ohlajeno stopljeno čokolado vmešamo rumenjak (če se preveč strdi, dodamo žličko tople vode, da se zrahlja). Z električnim mešalnikom na hitro vmešamo tretjino stepene sladke smetane, da dobimo gladko čokoladno zmes. Z žlico ali plastično lopatico vmešamo še preostalo sladko smetano in nato kremo porazdelimo po jagodah v kozarcih. Če imamo čas, pustimo, da se sladica v kozarcih vsaj pol ure hladi.

3

Preden postrežemo, smetano posujemo še z zdrobljenima piškotoma in vrh okrasimo s polovico jagode.

Priljubljeni recepti

Juha iz pečene paprike in paradižnika

Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil

10 min
Enostavno

Najboljši vegi burgerji z mariniranim korenčkom

Najboljša izbira za prijatelje, ki jim je ljubša zelenjava.

1 h
Enostavno

Testenine z jajčevci in kozjim sirom

Aromatična paštica v samo 20 minutah!

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.