Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 100 g bele čokolade
- 2 pesti grobo narezanih jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička medu
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 rumenjak
- 2 zdrobljena piškota
- jagoda za okras
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 100 g bele čokolade
- 2 pesti grobo narezanih jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička medu
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 rumenjak
- 2 zdrobljena piškota
- jagoda za okras
Postopek
Čokolado nalomimo na majhne koščke in jo stopimo v posodi, ki jo postavimo nad kozico, v kateri je vroča voda, vendar ne vre. Čokolada naj se ohladi. Medtem v posodi zmešamo narezane jagode, kis in med. Jagode porazdelimo v dva kozarca ali skodelici, odvečni kis pa zavržemo. Sladko smetano rahlo stepemo, da postane gosta.
V ohlajeno stopljeno čokolado vmešamo rumenjak (če se preveč strdi, dodamo žličko tople vode, da se zrahlja). Z električnim mešalnikom na hitro vmešamo tretjino stepene sladke smetane, da dobimo gladko čokoladno zmes. Z žlico ali plastično lopatico vmešamo še preostalo sladko smetano in nato kremo porazdelimo po jagodah v kozarcih. Če imamo čas, pustimo, da se sladica v kozarcih vsaj pol ure hladi.
Preden postrežemo, smetano posujemo še z zdrobljenima piškotoma in vrh okrasimo s polovico jagode.