
Sestavine
- 100 g bele čokolade
- 2 pesti grobo narezanih jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička medu
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 rumenjak
- 2 zdrobljena piškota
- jagoda za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 100 g bele čokolade
- 2 pesti grobo narezanih jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička medu
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 rumenjak
- 2 zdrobljena piškota
- jagoda za okras
Postopek
Čokolado nalomimo na majhne koščke in jo stopimo v posodi, ki jo postavimo nad kozico, v kateri je vroča voda, vendar ne vre. Čokolada naj se ohladi. Medtem v posodi zmešamo narezane jagode, kis in med. Jagode porazdelimo v dva kozarca ali skodelici, odvečni kis pa zavržemo. Sladko smetano rahlo stepemo, da postane gosta.
V ohlajeno stopljeno čokolado vmešamo rumenjak (če se preveč strdi, dodamo žličko tople vode, da se zrahlja). Z električnim mešalnikom na hitro vmešamo tretjino stepene sladke smetane, da dobimo gladko čokoladno zmes. Z žlico ali plastično lopatico vmešamo še preostalo sladko smetano in nato kremo porazdelimo po jagodah v kozarcih. Če imamo čas, pustimo, da se sladica v kozarcih vsaj pol ure hladi.
Preden postrežemo, smetano posujemo še z zdrobljenima piškotoma in vrh okrasimo s polovico jagode.