Kaj boste skuhali danes?
Špinačna solata z jajčevci, čičerko in rakci
Na žaru pečeni jajčevci so postali zvezda naše poletne solate z mlado špinačo, čičerko in rakci.
Špinačna solata z jajčevci, čičerko in rakci
Na žaru pečeni jajčevci so postali zvezda naše poletne solate z mlado špinačo, čičerko in rakci.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- 150 g očiščenih rakcev
- kanček olja za rakce
- 150 g klobase chorizo
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- ½ rdeče čebule
- 100 g mlade špinače
- pest nasekljanega peteršilja
preliv
- strok česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sok in lupina 1 limone
- 2 žlički medu
- sol
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- 150 g očiščenih rakcev
- kanček olja za rakce
- 150 g klobase chorizo
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- ½ rdeče čebule
- 100 g mlade špinače
- pest nasekljanega peteršilja
preliv
- strok česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sok in lupina 1 limone
- 2 žlički medu
- sol
Postopek
Jajčevca narežemo na centimeter debele kolobarje. Žar ali rebrasto ponev segrejemo na srednjo temperaturo. Rezine jajčevcev premažemo z oljem, solimo in v ponvi spečemo, da so mehki in rahlo zapečeni. Pečene postavimo na toplo, medtem ko druge pečemo.
Pripravimo še preliv. Česen olupimo, stremo in zmešamo z dobrim ščepom soli v pasto. Postopoma vmešamo olje in limonov sok, nato pa še limonovo lupinico, med in malo soli.
Rebrasto ponev očistimo. Rakce zmešamo s kančkom olja in ščepcem soli ter jih na vsaki strani pečemo minuto ali dve, nato pa preložimo na pladenj. Klobaso narežemo na centimeter in pol debele rezine, ki jih tudi pečemo v rebrasti ponvi, 3 do 4 minute na vsaki strani, da začnejo spuščati olje in postajajo hrustljave.
Čičerko splaknemo in odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki skledi zmešamo čičerko, čebulo, špinačo in večino peteršilja. Dodamo rezine jajčevca, rakce in klobaso. Pokapljamo s prelivom, previdno premešamo, preložimo na postrežni pladenj in potresemo s preostalim peteršiljem. Postrežemo takoj.
Nasvet
Namesto španske klobase chorizo lahko uporabite tudi drugo malce pikantno suho klobaso.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojina solata z brokolijem in jajcem
Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije
Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo
Makova torta
Ta torta vas bo prepričala, da mak ni odličen le v tako zelo priljubljenih sladkih makovih štrukljih.