Kaj boste skuhali danes?
Špinačna solata z jajčevci, čičerko in rakci
Na žaru pečeni jajčevci so postali zvezda naše poletne solate z mlado špinačo, čičerko in rakci.
Špinačna solata z jajčevci, čičerko in rakci
Na žaru pečeni jajčevci so postali zvezda naše poletne solate z mlado špinačo, čičerko in rakci.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- 150 g očiščenih rakcev
- kanček olja za rakce
- 150 g klobase chorizo
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- ½ rdeče čebule
- 100 g mlade špinače
- pest nasekljanega peteršilja
preliv
- strok česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sok in lupina 1 limone
- 2 žlički medu
- sol
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- 150 g očiščenih rakcev
- kanček olja za rakce
- 150 g klobase chorizo
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- ½ rdeče čebule
- 100 g mlade špinače
- pest nasekljanega peteršilja
preliv
- strok česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sok in lupina 1 limone
- 2 žlički medu
- sol
Postopek
Jajčevca narežemo na centimeter debele kolobarje. Žar ali rebrasto ponev segrejemo na srednjo temperaturo. Rezine jajčevcev premažemo z oljem, solimo in v ponvi spečemo, da so mehki in rahlo zapečeni. Pečene postavimo na toplo, medtem ko druge pečemo.
Pripravimo še preliv. Česen olupimo, stremo in zmešamo z dobrim ščepom soli v pasto. Postopoma vmešamo olje in limonov sok, nato pa še limonovo lupinico, med in malo soli.
Rebrasto ponev očistimo. Rakce zmešamo s kančkom olja in ščepcem soli ter jih na vsaki strani pečemo minuto ali dve, nato pa preložimo na pladenj. Klobaso narežemo na centimeter in pol debele rezine, ki jih tudi pečemo v rebrasti ponvi, 3 do 4 minute na vsaki strani, da začnejo spuščati olje in postajajo hrustljave.
Čičerko splaknemo in odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki skledi zmešamo čičerko, čebulo, špinačo in večino peteršilja. Dodamo rezine jajčevca, rakce in klobaso. Pokapljamo s prelivom, previdno premešamo, preložimo na postrežni pladenj in potresemo s preostalim peteršiljem. Postrežemo takoj.
Nasvet
Namesto španske klobase chorizo lahko uporabite tudi drugo malce pikantno suho klobaso.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!