
Strjenka z jagodami in belo čokolado
Dekadentna sladica, ki premami tudi najbolj vzdržne goste
Strjenka z jagodami in belo čokolado
Dekadentna sladica, ki premami tudi najbolj vzdržne goste

Sestavine
- 8–9 piškotov savoiardov
- 4 žlice sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 300 g bele čokolade
- 25 g masla
- 2,5 dl sladke smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 500 g očiščenih jagod

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 8–9 piškotov savoiardov
- 4 žlice sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 300 g bele čokolade
- 25 g masla
- 2,5 dl sladke smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 500 g očiščenih jagod
Postopek
Podolgovat model, širok, kot so dolgi piškoti, katerega volumen je 1,25 l, obložimo z dvojno plastjo prozorne kuhinjske folije, ki naj visi čez rob. Piškote zložimo prečno po dnu modela in jih poškropimo s 3 žlicami pomarančnega soka.
Čokolado nalomimo in jo nad vodno kopeljo stopimo skupaj z maslom in pustimo, da se nekoliko ohladi. Sladko smetano stepemo z žlico sladkorja v prahu. Strdi naj se le toliko, da ohrani obliko, nato pa vanjo umešamo stopljeno čokolado.
Izberemo 8 do 10 enako velikih jagod. V model naložimo polovico čokoladno-smetanove kreme in po sredini modla zložimo izbrane jagode. Nežno jih potlačimo v kremo. Prekrijemo jih s preostalo kremo, vrh poravnamo in prekrijemo s folijo, ki visi čez rob. Model postavimo v hladilnik in pustimo, da se hladi najmanj 24 ur ali, še bolje, dva dni, da se sladica dobro utrdi.
Od preostalih jagod stehtamo 250 g, jih grobo sesekljamo in v mešalniku gladko zmešamo z 2 žlicama sladkorja v prahu in preostalo žlico pomarančnega soka. Jagodno maso pretlačimo skozi fino cedilo, da dobimo popolnoma gladko omako, ki jo do porabe hranimo v hladilniku.
Pred postrežbo vrh sladice odvijemo iz folije, jo prevrnemo na pladenj in narežemo na tanke rezine. Postrežemo z jagodno omako in preostalimi jagodami.