
Kaj boste skuhali danes?
Strjenka z jagodami in belo čokolado
Dekadentna sladica, ki premami tudi najbolj vzdržne goste
Strjenka z jagodami in belo čokolado
Dekadentna sladica, ki premami tudi najbolj vzdržne goste

Sestavine
- 8–9 piškotov savoiardov
- 4 žlice sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 300 g bele čokolade
- 25 g masla
- 2,5 dl sladke smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 500 g očiščenih jagod

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 8–9 piškotov savoiardov
- 4 žlice sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 300 g bele čokolade
- 25 g masla
- 2,5 dl sladke smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 500 g očiščenih jagod
Postopek
Podolgovat model, širok, kot so dolgi piškoti, katerega volumen je 1,25 l, obložimo z dvojno plastjo prozorne kuhinjske folije, ki naj visi čez rob. Piškote zložimo prečno po dnu modela in jih poškropimo s 3 žlicami pomarančnega soka.
Čokolado nalomimo in jo nad vodno kopeljo stopimo skupaj z maslom in pustimo, da se nekoliko ohladi. Sladko smetano stepemo z žlico sladkorja v prahu. Strdi naj se le toliko, da ohrani obliko, nato pa vanjo umešamo stopljeno čokolado.
Izberemo 8 do 10 enako velikih jagod. V model naložimo polovico čokoladno-smetanove kreme in po sredini modla zložimo izbrane jagode. Nežno jih potlačimo v kremo. Prekrijemo jih s preostalo kremo, vrh poravnamo in prekrijemo s folijo, ki visi čez rob. Model postavimo v hladilnik in pustimo, da se hladi najmanj 24 ur ali, še bolje, dva dni, da se sladica dobro utrdi.
Od preostalih jagod stehtamo 250 g, jih grobo sesekljamo in v mešalniku gladko zmešamo z 2 žlicama sladkorja v prahu in preostalo žlico pomarančnega soka. Jagodno maso pretlačimo skozi fino cedilo, da dobimo popolnoma gladko omako, ki jo do porabe hranimo v hladilniku.
Pred postrežbo vrh sladice odvijemo iz folije, jo prevrnemo na pladenj in narežemo na tanke rezine. Postrežemo z jagodno omako in preostalimi jagodami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeleni gaspačo
Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer