© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Strjenka z jagodami in belo čokolado

Dekadentna sladica, ki premami tudi najbolj vzdržne goste

Strjenka z jagodami in belo čokolado

Dekadentna sladica, ki premami tudi najbolj vzdržne goste

Čas priprave 35 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 8–10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
white chocolate and strawberry marquise

Sestavine

  • 8–9 piškotov savoiardov
  • 4 žlice sveže iztisnjenega pomarančnega soka
  • 300 g bele čokolade
  • 25 g masla
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 500 g očiščenih jagod
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8–9 piškotov savoiardov
  • 4 žlice sveže iztisnjenega pomarančnega soka
  • 300 g bele čokolade
  • 25 g masla
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 500 g očiščenih jagod

Postopek

1

Podolgovat model, širok, kot so dolgi piškoti, katerega volumen je 1,25 l, obložimo z dvojno plastjo prozorne kuhinjske folije, ki naj visi čez rob. Piškote zložimo prečno po dnu modela in jih poškropimo s 3 žlicami pomarančnega soka.

2

Čokolado nalomimo in jo nad vodno kopeljo stopimo skupaj z maslom in pustimo, da se nekoliko ohladi. Sladko smetano stepemo z žlico sladkorja v prahu. Strdi naj se le toliko, da ohrani obliko, nato pa vanjo umešamo stopljeno čokolado.

3

Izberemo 8 do 10 enako velikih jagod. V model naložimo polovico čokoladno-smetanove kreme in po sredini modla zložimo izbrane jagode. Nežno jih potlačimo v kremo. Prekrijemo jih s preostalo kremo, vrh poravnamo in prekrijemo s folijo, ki visi čez rob. Model postavimo v hladilnik in pustimo, da se hladi najmanj 24 ur ali, še bolje, dva dni, da se sladica dobro utrdi.

4

Od preostalih jagod stehtamo 250 g, jih grobo sesekljamo in v mešalniku gladko zmešamo z 2 žlicama sladkorja v prahu in preostalo žlico pomarančnega soka. Jagodno maso pretlačimo skozi fino cedilo, da dobimo popolnoma gladko omako, ki jo do porabe hranimo v hladilniku.

5

Pred postrežbo vrh sladice odvijemo iz folije, jo prevrnemo na pladenj in narežemo na tanke rezine. Postrežemo z jagodno omako in preostalimi jagodami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.