Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Divjačinski zrezki s kremno jurčkovo omako

Divjačinski zrezki s kremno jurčkovo omako

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Oznake
jurčki Divjačinski zrezki s kremno jurčkovo omako
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 25 g suhih jurčkov
  • 3 divjačinski zrezki po pribl. 200 g
  • 25 g masla
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 šalotka
  • 2 žlici suhega šerija
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 6 žlic sladke smetane
  • sol
  • poper
  • krompirjev pire za prilogo

Preberite tudi

Sestavine

  • 25 g suhih jurčkov
  • 3 divjačinski zrezki po pribl. 200 g
  • 25 g masla
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 šalotka
  • 2 žlici suhega šerija
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 6 žlic sladke smetane
  • sol
  • poper
  • krompirjev pire za prilogo

Postopek

1

Suhe gobe za 10 minut namočimo v 1 dl vroče vode, da se zmehčajo, nato jih odcedimo. Vodo prihranimo, gobe pa nasekljamo in damo na stran. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Zrezke začinimo z obilo popra in malo soli. V ponvi segrejemo olje in maslo, da se začne peniti, in zrezke pečemo 2 minuti na vsaki strani, če želimo srednje pečene, ali dlje časa, če želimo prepečene. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplo.

2

V isti ponvi prepražimo šalotko, dodamo gobe in pražimo, da nekoliko porjavijo. Poškropimo jih s šerijem, nato dodamo tekočino, v kateri so se namakale gobe, balzamični kis in smetano ter kuhljamo, da dobimo gosto kremasto omako. Zrezke in sokove, ki so se izločili iz mesa, vrnemo v ponev, jih prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.