
Divjačinski zrezki s kremno jurčkovo omako
Divjačinski zrezki s kremno jurčkovo omako

Sestavine
- 25 g suhih jurčkov
- 3 divjačinski zrezki po pribl. 200 g
- 25 g masla
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 šalotka
- 2 žlici suhega šerija
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 žlic sladke smetane
- sol
- poper
- krompirjev pire za prilogo

Lahko pri kuhanju žafran zamenjamo za žafraniko?
V receptu piše, da je treba jedi dodati žafran. Lahko namesto tega uporabim žafraniko?

'Meal prep' ideje: pripravite obroke za več dni vnaprej!
Je pred vami naporen teden, ko ne bo časa za pripravo hrane? Bi vikend raje preživeli z družino in prijatelji, namesto za štedilnikom? Potem pripravite obroke vnaprej, prihranite čas in izboljšajte svojo prehrano!

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.
Sestavine
- 25 g suhih jurčkov
- 3 divjačinski zrezki po pribl. 200 g
- 25 g masla
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 šalotka
- 2 žlici suhega šerija
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 žlic sladke smetane
- sol
- poper
- krompirjev pire za prilogo
Postopek
Suhe gobe za 10 minut namočimo v 1 dl vroče vode, da se zmehčajo, nato jih odcedimo. Vodo prihranimo, gobe pa nasekljamo in damo na stran. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Zrezke začinimo z obilo popra in malo soli. V ponvi segrejemo olje in maslo, da se začne peniti, in zrezke pečemo 2 minuti na vsaki strani, če želimo srednje pečene, ali dlje časa, če želimo prepečene. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplo.
V isti ponvi prepražimo šalotko, dodamo gobe in pražimo, da nekoliko porjavijo. Poškropimo jih s šerijem, nato dodamo tekočino, v kateri so se namakale gobe, balzamični kis in smetano ter kuhljamo, da dobimo gosto kremasto omako. Zrezke in sokove, ki so se izločili iz mesa, vrnemo v ponev, jih prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem.