
Mafini s sirom, bučkami in rdečo papriko
Najboljši so sveži iz pečice.
Mafini s sirom, bučkami in rdečo papriko
Najboljši so sveži iz pečice.

Sestavine
- 1 žlica masla
- 2 manjši ali ena večja bučka
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlica svežih origanovih ali žlička suhih listov
- 3 rahlo razžvrkljana jajca
- 1 dl mleka
- 5 žlic sončničnega olja
- 2 pečeni papriki
- 85 g naribanega sira čedar
- 100 g sira brie ali camembert
- sol
- poper

Vikend sladice brez peke: 4 poletni recepti, ki vas bodo rešili vročine (in navdušili)
Sladice brez peke so popolna rešitev za vroče dni. Odkrijte preproste recepte, ki navdušijo brez prižiganja pečice!

Preprosto kosilo z okusom morja in vina
Jed za vse, ki obožujete testenine, morsko hrano in preproste obroke polnega okusa. Prava izbira za tiste dni, ko nimamo časa, a si vseeno želimo pojesti nekaj za dušo. Tekst: V. M.

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.
Sestavine
- 1 žlica masla
- 2 manjši ali ena večja bučka
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlica svežih origanovih ali žlička suhih listov
- 3 rahlo razžvrkljana jajca
- 1 dl mleka
- 5 žlic sončničnega olja
- 2 pečeni papriki
- 85 g naribanega sira čedar
- 100 g sira brie ali camembert
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Bučke operemo in narežemo na drobne kocke. Pečeno papriko olupimo in narežemo na kocke. Model za mafine napolnimo s papirčki. V ponvi segrejemo maslo in na njem 5 minut pražimo bučke, da se zmehčajo.
V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, origano in malo soli ter popra. V sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo jajca, mleko in olje. Vmes vsakič zmešamo. Nato vse skupaj eno minuto stepamo, da dobimo testo brez grudic.
Dodamo bučke, papriko, dve tretjini sira čedar in ves brie ali camembert, ki smo ga predhodno narezali na manjše kocke. Testo razdelimo v 10 luknjic modla za mafine in vse skupaj posujemo s preostalim sirom.
Pečemo 25 do 30 minut, da mafini postanejo zlato rjave barve in dobijo trdo in hrustljavo skorjico. Postrežemo tople ali še malo mlačne.