© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Obloženi losos s pirejem zelene

Lososov file malo drugače

Obloženi losos s pirejem zelene

Lososov file malo drugače

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Oblozeni-losos-s-pirejem-zelene_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • ½ gomolja zelene (pribl. 250 g)
  • 250 g krompirja
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • sok ½ pomaranče
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 2 žlici gorčice s semeni
  • 2 fileja lososa brez kože po 180 g
  • 30 g nemastnega kremnega sira
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • ½ gomolja zelene (pribl. 250 g)
  • 250 g krompirja
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • sok ½ pomaranče
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 2 žlici gorčice s semeni
  • 2 fileja lososa brez kože po 180 g
  • 30 g nemastnega kremnega sira
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Zeleno in krompir olupimo, narežemo na kocke in v slani vodi kuhamo 15 do 20 minut, da se oboje zmehča.

2

Medtem zmešamo drobtine z žlico pomarančnega soka, koprom in poldrugo žlico gorčice. Fileja solimo, položimo na pekač, obložen s folijo, pokapljamo s preostalim pomarančnim sokom in jima po vrhu vtisnemo pripravljeno zmes z drobtinami. Lososa pečemo 15 minut.

3

Zeleno in krompir odcedimo, v ponev dodamo sir in preostalo gorčico ter ju pretlačimo v pire. Lososa postrežemo s pripravljenim pirejem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.