© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Božični keksi

Orehovi piškoti z marmelado in čokoladnih oblivom

Božični keksi

Orehovi piškoti z marmelado in čokoladnih oblivom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–15 keksov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 150 g moke
  • 150 g naribanih orehov
  • 150 g sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • noževa konica cimeta
  • 100 g masla

nadev

  • marelična marmelada

okras

  • 200 g temnega čokoladnega obliva
  • 100 g zmletih in rahlo praženih orehov
  • orehova jedrca
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g moke
  • 150 g naribanih orehov
  • 150 g sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • noževa konica cimeta
  • 100 g masla

nadev

  • marelična marmelada

okras

  • 200 g temnega čokoladnega obliva
  • 100 g zmletih in rahlo praženih orehov
  • orehova jedrca

Postopek

1

Krhko testo pripravimo tako, da damo v skledo moko, orehe, sladkor v prahu, sol in cimet. Sestavine zmešamo, v sredini naredimo jamico, vanjo ubijemo jajce, ob robu pa porazdelimo maslene kosmiče. Vse skupaj hitro zgnetemo v gladko testo, ga zavijemo v folijo in damo za pol ure v hladilnik.

2

Testo razvaljamo pol centimetra debelo in z modelčki izrežemo krogce. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 8 do 10 minut.

3

Polovico pečenih keksov namažemo z marelično marmelado in jih pokrijemo s praznimi keksi. Pustimo jih kakšen dan, da se lepo prepojijo z marmelado.

4

Čokoladni obliv raztopimo v vodni kopeli, ga nekoliko ohladimo, nato pa vanj pomočimo cele kekse. Robove keksov potresemo z mletimi orehi. Na koncu kekse okrasimo s polovičkami orehovih jedrc.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.