© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladne kocke z rumom

Čokoladne kocke z rumom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
B0035P 0085

Sestavine

  • 35 dag moke
  • 25 dag masla
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 4 dag kakava v prahu
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice ruma
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • glazura za okras
  • maščoba in moka za pekač

nadev

  • 0,6 dl ruma
  • 40 dag surovega marcipana
  • 1 jajce
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 35 dag moke
  • 25 dag masla
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 4 dag kakava v prahu
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice ruma
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • glazura za okras
  • maščoba in moka za pekač

nadev

  • 0,6 dl ruma
  • 40 dag surovega marcipana
  • 1 jajce

Postopek

1

Najprej pripravimo nadev tako, da segrejemo rum in ga gladko zmešamo z marcipanom. Zmes malo ohladimo, nato pa zmešamo še z jajcem. Iz preostalih sestavin zamesimo krhko testo, ki ga pustimo na hladnem počivati približno pol ure.

2

Pekač namastimo in posujemo z moko. Polovico testa razvaljamo in ga položimo na pekač. Namažemo ga z nadevom in obložimo s preostalo polovico razvaljanega testa. Pečemo 20 minut na 180 °C.

3

Ohladimo, po želji pa okrasimo še s kakšno glazuro. Narežemo na kocke in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.