Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne kocke z rumom
Čokoladne kocke z rumom
Sestavine
- 35 dag moke
- 25 dag masla
- 15 dag sladkorja v prahu
- 4 dag kakava v prahu
- 1 rumenjak
- 3 žlice ruma
- 1 žlička cimeta
- 1 žlička pecilnega praška
- glazura za okras
- maščoba in moka za pekač
nadev
- 0,6 dl ruma
- 40 dag surovega marcipana
- 1 jajce
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 35 dag moke
- 25 dag masla
- 15 dag sladkorja v prahu
- 4 dag kakava v prahu
- 1 rumenjak
- 3 žlice ruma
- 1 žlička cimeta
- 1 žlička pecilnega praška
- glazura za okras
- maščoba in moka za pekač
nadev
- 0,6 dl ruma
- 40 dag surovega marcipana
- 1 jajce
Postopek
Najprej pripravimo nadev tako, da segrejemo rum in ga gladko zmešamo z marcipanom. Zmes malo ohladimo, nato pa zmešamo še z jajcem. Iz preostalih sestavin zamesimo krhko testo, ki ga pustimo na hladnem počivati približno pol ure.
Pekač namastimo in posujemo z moko. Polovico testa razvaljamo in ga položimo na pekač. Namažemo ga z nadevom in obložimo s preostalo polovico razvaljanega testa. Pečemo 20 minut na 180 °C.
Ohladimo, po želji pa okrasimo še s kakšno glazuro. Narežemo na kocke in postrežemo.