© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladne kocke z rumom

Čokoladne kocke z rumom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
B0035P 0085

Sestavine

  • 35 dag moke
  • 25 dag masla
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 4 dag kakava v prahu
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice ruma
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • glazura za okras
  • maščoba in moka za pekač

nadev

  • 0,6 dl ruma
  • 40 dag surovega marcipana
  • 1 jajce
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 35 dag moke
  • 25 dag masla
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 4 dag kakava v prahu
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice ruma
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • glazura za okras
  • maščoba in moka za pekač

nadev

  • 0,6 dl ruma
  • 40 dag surovega marcipana
  • 1 jajce

Postopek

1

Najprej pripravimo nadev tako, da segrejemo rum in ga gladko zmešamo z marcipanom. Zmes malo ohladimo, nato pa zmešamo še z jajcem. Iz preostalih sestavin zamesimo krhko testo, ki ga pustimo na hladnem počivati približno pol ure.

2

Pekač namastimo in posujemo z moko. Polovico testa razvaljamo in ga položimo na pekač. Namažemo ga z nadevom in obložimo s preostalo polovico razvaljanega testa. Pečemo 20 minut na 180 °C.

3

Ohladimo, po želji pa okrasimo še s kakšno glazuro. Narežemo na kocke in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Sladoled z ekstra deviškim oljčnim oljem

Kdo bi si mislil, da lahko z oljčnim oljem pripravimo tako okusen in osvežilen sladoled!

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.