© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gradiščanski kifeljčki

Gradiščanski kifeljčki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
B0002P 0012

Sestavine

  • 40 dag gladke moke
  • 25 dag masla
  • 3 rumenjaki
  • 3 dag kvasa
  • 0,6 dl mleka
  • 2 žlički sladkorja
  • ščepec soli
  • maščoba za pekač
  • sladkor v prahu za posip

pena

  • 25 dag sladkorja v prahu
  • 20 dag naribanih poljubnih oreščkov
  • 3 beljaki
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 40 dag gladke moke
  • 25 dag masla
  • 3 rumenjaki
  • 3 dag kvasa
  • 0,6 dl mleka
  • 2 žlički sladkorja
  • ščepec soli
  • maščoba za pekač
  • sladkor v prahu za posip

pena

  • 25 dag sladkorja v prahu
  • 20 dag naribanih poljubnih oreščkov
  • 3 beljaki

Postopek

1

Iz mleka, kvasa in sladkorja pripravimo kvasno emulzijo, nato jo zmešamo s preostalimi sestavinami in zamesimo testo. Razdelimo ga na 3 do 4 dele in ga damo za kratek čas v hladilnik.

2

Naredimo še peno, tako da nad soparo stepemo beljak s sladkorjem in dodamo še naribane oreščke.

3

Testo tanko razvaljamo, ga tanko namažemo s peno, nato pa ga z obeh strani zvijemo proti sredini v dvojni zvitek, ki ga z okroglim modelčkom za piškote narežemo na polmesece.

4

Polmesece položimo na pomaščen pekač in jih približno 10 minut pečemo na 220 °C. Na koncu jih posujemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.