Kaj boste skuhali danes?
Gradiščanski kifeljčki
Gradiščanski kifeljčki
Sestavine
- 40 dag gladke moke
- 25 dag masla
- 3 rumenjaki
- 3 dag kvasa
- 0,6 dl mleka
- 2 žlički sladkorja
- ščepec soli
- maščoba za pekač
- sladkor v prahu za posip
pena
- 25 dag sladkorja v prahu
- 20 dag naribanih poljubnih oreščkov
- 3 beljaki
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Puran, ki nikoli ni pust: ideje za lahka in res okusna kosila
Puranje meso je odlična izbira za hitro, okusno in razmeroma zdravo kosilo, ki bo všeč vsem.
Sestavine
- 40 dag gladke moke
- 25 dag masla
- 3 rumenjaki
- 3 dag kvasa
- 0,6 dl mleka
- 2 žlički sladkorja
- ščepec soli
- maščoba za pekač
- sladkor v prahu za posip
pena
- 25 dag sladkorja v prahu
- 20 dag naribanih poljubnih oreščkov
- 3 beljaki
Postopek
Iz mleka, kvasa in sladkorja pripravimo kvasno emulzijo, nato jo zmešamo s preostalimi sestavinami in zamesimo testo. Razdelimo ga na 3 do 4 dele in ga damo za kratek čas v hladilnik.
Naredimo še peno, tako da nad soparo stepemo beljak s sladkorjem in dodamo še naribane oreščke.
Testo tanko razvaljamo, ga tanko namažemo s peno, nato pa ga z obeh strani zvijemo proti sredini v dvojni zvitek, ki ga z okroglim modelčkom za piškote narežemo na polmesece.
Polmesece položimo na pomaščen pekač in jih približno 10 minut pečemo na 220 °C. Na koncu jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pastinakova torta z javorjevim sirupom
Jelenov golaž s polento
»Suha župa« z žlikrofi
Čeprav se imenuje suha župa, nima nič povezave z njeno sočnostjo okusov.