© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Gradiščanski kifeljčki

Gradiščanski kifeljčki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
B0002P 0012

Sestavine

  • 40 dag gladke moke
  • 25 dag masla
  • 3 rumenjaki
  • 3 dag kvasa
  • 0,6 dl mleka
  • 2 žlički sladkorja
  • ščepec soli
  • maščoba za pekač
  • sladkor v prahu za posip

pena

  • 25 dag sladkorja v prahu
  • 20 dag naribanih poljubnih oreščkov
  • 3 beljaki

Sestavine

  • 40 dag gladke moke
  • 25 dag masla
  • 3 rumenjaki
  • 3 dag kvasa
  • 0,6 dl mleka
  • 2 žlički sladkorja
  • ščepec soli
  • maščoba za pekač
  • sladkor v prahu za posip

pena

  • 25 dag sladkorja v prahu
  • 20 dag naribanih poljubnih oreščkov
  • 3 beljaki

Postopek

1

Iz mleka, kvasa in sladkorja pripravimo kvasno emulzijo, nato jo zmešamo s preostalimi sestavinami in zamesimo testo. Razdelimo ga na 3 do 4 dele in ga damo za kratek čas v hladilnik.

2

Naredimo še peno, tako da nad soparo stepemo beljak s sladkorjem in dodamo še naribane oreščke.

3

Testo tanko razvaljamo, ga tanko namažemo s peno, nato pa ga z obeh strani zvijemo proti sredini v dvojni zvitek, ki ga z okroglim modelčkom za piškote narežemo na polmesece.

4

Polmesece položimo na pomaščen pekač in jih približno 10 minut pečemo na 220 °C. Na koncu jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Priljubljeni recepti

Cheesecake

Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.

1 h 15 min
Enostavno

Italijanski sendvič

Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

10 min
Enostavno

Telečje kroglice z aromatično paradižnikovo omako

Telečji "čufti" s paradižnikovo omako

1 h
Srednje zahtevno

Dušena vratovina v čebulni omaki

Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.