
Kaj boste skuhali danes?
Limonove magdalenice
Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko
Limonove magdalenice
Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko

Sestavine
- 3 drobna jajca
- 20 g medu
- 3 žlice mleka
- 50 g sladkorja v prahu
- 120 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g tekočega masla
- čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)

To so testenine z bučo in feto, o katerih vsi govorijo
Ko združimo pečeno bučo in feto, nastanejo popolne jesenske testenine. Enostavno, okusno in pripravljeno v manj kot 30 minutah.

Najboljši recept za segedin
Čeprav se imenuje segedin golaž, je to več kot le golaž s kislim zeljem. Pravilno pripravljen dobi zaokrožen okus, ki navduši vse.

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.
Sestavine
- 3 drobna jajca
- 20 g medu
- 3 žlice mleka
- 50 g sladkorja v prahu
- 120 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g tekočega masla
- čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)
Postopek
Jajca, med in mleko penasto stepemo. Suhe sestavine zmešamo in počasi vmešamo v penasto jajčno maso. Na koncu postopoma dodajamo in vmešamo vroče maslo.
V brizgalno vrečko napolnimo pripravljeno maso in jo nabrizgamo v modelčke za magdalenice. Pečemo pri 190 °C približno 13 do 15 minut.
Ohlajene magdalenice poberemo iz modelčkov. Po želji jih do polovice pomočimo v čokoladno ali limonovo glazuro.
Nasvet
Magdalenice pečemo v posebnih modelčkih, ki izgledajo kot jakobove školjke. Pločevinaste ali silikonske modelčke za magdalenice lahko kupimo v trgovinah z gospodinjskimi potrebščinami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Magdalenice z mačo
Čebulna pita z rdečo peso
Zelenjavna pita, ki se odlično poda kot samostojna jed ali pa priloga