© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonove magdalenice

Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko

Limonove magdalenice

Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 40 magdalenic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 3 drobna jajca
  • 20 g medu
  • 3 žlice mleka
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 120 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 100 g tekočega masla
  • čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 drobna jajca
  • 20 g medu
  • 3 žlice mleka
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 120 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 100 g tekočega masla
  • čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)

Postopek

1

Jajca, med in mleko penasto stepemo. Suhe sestavine zmešamo in počasi vmešamo v penasto jajčno maso. Na koncu postopoma dodajamo in vmešamo vroče maslo.

2

V brizgalno vrečko napolnimo pripravljeno maso in jo nabrizgamo v modelčke za magdalenice. Pečemo pri 190 °C približno 13 do 15 minut.

3

Ohlajene magdalenice poberemo iz modelčkov. Po želji jih do polovice pomočimo v čokoladno ali limonovo glazuro.

Nasvet

Magdalenice pečemo v posebnih modelčkih, ki izgledajo kot jakobove školjke. Pločevinaste ali silikonske modelčke za magdalenice lahko kupimo v trgovinah z gospodinjskimi potrebščinami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.