
Limonove magdalenice
Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko
Limonove magdalenice
Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko

Sestavine
- 3 drobna jajca
- 20 g medu
- 3 žlice mleka
- 50 g sladkorja v prahu
- 120 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g tekočega masla
- čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 3 drobna jajca
- 20 g medu
- 3 žlice mleka
- 50 g sladkorja v prahu
- 120 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g tekočega masla
- čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)
Postopek
Jajca, med in mleko penasto stepemo. Suhe sestavine zmešamo in počasi vmešamo v penasto jajčno maso. Na koncu postopoma dodajamo in vmešamo vroče maslo.
V brizgalno vrečko napolnimo pripravljeno maso in jo nabrizgamo v modelčke za magdalenice. Pečemo pri 190 °C približno 13 do 15 minut.
Ohlajene magdalenice poberemo iz modelčkov. Po želji jih do polovice pomočimo v čokoladno ali limonovo glazuro.
Nasvet
Magdalenice pečemo v posebnih modelčkih, ki izgledajo kot jakobove školjke. Pločevinaste ali silikonske modelčke za magdalenice lahko kupimo v trgovinah z gospodinjskimi potrebščinami.