© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Janežev kolač

Janežev kolač

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 kolač
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Aniskuchen

Sestavine

  • 230 g mehkega masla
  • 230 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • nastrgana lupinica 1 limone
  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 230 g moke
  • 20 g janeža
  • maslo in moka za model
  • sladkor v prahu za posip
  • podolgovat štirikoten model (12 × 30 cm)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 230 g mehkega masla
  • 230 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • nastrgana lupinica 1 limone
  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 230 g moke
  • 20 g janeža
  • maslo in moka za model
  • sladkor v prahu za posip
  • podolgovat štirikoten model (12 × 30 cm)

Postopek

1

Maslo penasto umešamo s sladkorjem v prahu, vaniljevim sladkorjem, limonovo lupinico in soljo. Postopoma vmešamo jajca, nato pa vgnetemo moko, ki smo jo pomešali z janežem. Maso napolnimo v podolgovat model (12 x 30 cm), ki smo ga namazali z maslom in pomokali.

2

Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 55 minut. Vzamemo ga iz pečice, zvrnemo na kuhinjsko mrežo in ohladimo. Preden kolač narežemo, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet

Janežev kolač lahko tudi shranimo za dalj časa; zavijemo ga v folijo in zamrznemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.