
Kaj boste skuhali danes?
Janežev kolač
Janežev kolač

Sestavine
- 230 g mehkega masla
- 230 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- nastrgana lupinica 1 limone
- ščepec soli
- 4 jajca
- 230 g moke
- 20 g janeža
- maslo in moka za model
- sladkor v prahu za posip
- podolgovat štirikoten model (12 × 30 cm)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 230 g mehkega masla
- 230 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- nastrgana lupinica 1 limone
- ščepec soli
- 4 jajca
- 230 g moke
- 20 g janeža
- maslo in moka za model
- sladkor v prahu za posip
- podolgovat štirikoten model (12 × 30 cm)
Postopek
Maslo penasto umešamo s sladkorjem v prahu, vaniljevim sladkorjem, limonovo lupinico in soljo. Postopoma vmešamo jajca, nato pa vgnetemo moko, ki smo jo pomešali z janežem. Maso napolnimo v podolgovat model (12 x 30 cm), ki smo ga namazali z maslom in pomokali.
Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 55 minut. Vzamemo ga iz pečice, zvrnemo na kuhinjsko mrežo in ohladimo. Preden kolač narežemo, ga potresemo s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Janežev kolač lahko tudi shranimo za dalj časa; zavijemo ga v folijo in zamrznemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pomarančna pita s čokolado
Pomaranča in čokolada pomenita samo eno; praznični duh
Svinjina s pomarančo, olivami in lovorom
Mehko meso, prelito z vinom, mediteranske olive, paradižnik in lovor … vsi bodo zahtevali še!