© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Švedske mesne kroglice

Svenska Köttbullar

Švedske mesne kroglice

Svenska Köttbullar

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 sendvičev
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svedske-mesne-kroglice-svenska-kottbullar_558x620_acf_cropped

Sestavine

mesne kroglice

  • 300 g mletega mešanega mesa (govejega in svinjskega)
  • 50 g krušnih drobtin
  • 1 žlička kuminovih ali janeževih semen
  • 1 stepeno jajce
  • 3 žlice zrnate gorčice
  • 1 žlica tekočega medu
  • naribani muškatni orešek
  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici sončničnega olja za cvrenje
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica drobnega rjavega sladkorja
  • ⅓ kumare
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 4 štručke ali dolga, tanka bageta
  • kozarec brusnične omake ali džema
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

mesne kroglice

  • 300 g mletega mešanega mesa (govejega in svinjskega)
  • 50 g krušnih drobtin
  • 1 žlička kuminovih ali janeževih semen
  • 1 stepeno jajce
  • 3 žlice zrnate gorčice
  • 1 žlica tekočega medu
  • naribani muškatni orešek
  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici sončničnega olja za cvrenje
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica drobnega rjavega sladkorja
  • ⅓ kumare
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 4 štručke ali dolga, tanka bageta
  • kozarec brusnične omake ali džema

Postopek

1

Vse sestavine za mesne kroglice zmešamo skupaj, dobro začinimo ter jih nato oblikujemo v kroglice v velikosti orehov. Če se nam mudi, jih za 30 minut zamrznemo, da se dobro sprimejo, če pa imamo več časa, jih pustimo v hladilniku 24 ur.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Kroglice povaljamo v olju na pladnju za peko, nato jih 20 minut pečemo, da lepo porjavijo in so dobro pečene.

3

Ko so mesne kroglice že skoraj pečene, v skledi zmešamo kis in sladkor, da se sladkor raztopi, nato vmešamo na tanko narezano kumaro in nasekljan koper.

4

Če uporabimo štručke, jih razpolovimo, da naredimo majhne sendviče, če imamo bageto, jo narežemo na 5 cm dolge kose. Kruh prerežemo in ga premažemo z malo brusnične omake. Dodamo kumare in 2 ali 3 mesne kroglice. Sendviče razporedimo po krožniku in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.