Kaj boste skuhali danes?
Trojna čokoladna torta
Naša najbolj čokoladna torta je sestavljena iz 3 različnih vrst kremastega moussa.
Trojna čokoladna torta
Naša najbolj čokoladna torta je sestavljena iz 3 različnih vrst kremastega moussa.
Sestavine
- 1 kakavov biskvitni oblat s premerom 30 cm
- čokoladni ostružki iz temne, bele in mlečne čokolade za okras
temni mousse
- 150 g temne čokolade
- 2 žlici ruma
beli mousse
- 180 g smetane za stepanje
- 1 rumenjak
- 150 g bele čokolade
- 2 žlici mleka
mlečni mousse
- 150 g mlečne čokolade
- 2 žlici pomarančnega likerja Grand Marnier
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 1 kakavov biskvitni oblat s premerom 30 cm
- čokoladni ostružki iz temne, bele in mlečne čokolade za okras
temni mousse
- 150 g temne čokolade
- 2 žlici ruma
beli mousse
- 180 g smetane za stepanje
- 1 rumenjak
- 150 g bele čokolade
- 2 žlici mleka
mlečni mousse
- 150 g mlečne čokolade
- 2 žlici pomarančnega likerja Grand Marnier
Postopek
Za temni mousse temno čokolado nadrobimo in raztopimo v vodni kopeli. Rumenjak zmešamo z rumom in zmes dodamo stopljeni čokoladi. Sladko smetano stepemo in jo previdno vmešamo v zmes.
Model premera 30 cm obložimo s prozorno folijo in nanjo položimo kakavov oblat. Prekrijemo ga z moussom iz temne čokolade, plast poravnamo in tako obloženega postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se mousse strdi.
Medtem tako kot temni mousse pripravimo še mousse iz mlečne čokolade, le da namesto ruma rumenjaku dodamo liker Grand Marnier. Ko je mousse iz temne čokolade primerno ohlajen, ga enakomerno premažemo z moussom iz mlečne čokolade. Model ponovno postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut.
Medtem po enakem postopku pripravimo tudi mousse iz bele čokolade, le da rumenjaku dodamo mleko. Z njim prekrijemo ohlajen in strjen mousse iz mlečne čokolade, ga poravnamo in model postavimo v hladilnik za 1 uro.
Torto iz modla preložimo na servirni krožnik, odstranimo prozorno folijo in jo okrasimo z različno velikimi ostružki čokolad različnih okusov.
Nasvet
Mousse bomo laže prelivali, če bo primerno tekoč. Pomagamo si lahko tako, da ga tik pred prelivanjem na hitro segrejemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Domači malinovec
Sladoledna terina
Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.
Vaniljevi piščančki na palčki
Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.