© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Klasični krompirjevi njoki

Klasični krompirjevi njoki

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krompirjevi_njoki

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 150 g ostre moke
  • 2 rumenjaka
  • Sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 150 g ostre moke
  • 2 rumenjaka
  • Sol

Postopek

1

Krompir skuhamo v lupini. Kuhanega odcedimo, in ko se nekoliko ohladi, olupimo in pretlačimo. Še toplemu krompirju dodamo rumenjaka, ščepec soli in moko ter na hitro pregnetemo. Moke naj bo čim manj, le toliko, da dobimo gladko testo. Kos testa odrežemo in ga na pomokani deski oblikujemo v dolg svaljek. Narežemo ga na približno 2 centimetra dolge koščke, ki jih povaljamo po vilici ali strgalu da naredimo vzorec. Nadaljujemo s preostalim testom. Njoke kuhljamo v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje (količina, ki jo damo v vodo, naj ne bo prevelika), nato jih odcedimo in ponudimo: preprosto zabeljene z drobtinicami, z enostavno paradižnikovo omako, z mesnim ragujem …


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.