Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladne skodelice s kardamomom

Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado

Čokoladne skodelice s kardamomom

Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado

Čas priprave 20 min + 1 ura hlajenja
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 25 g bele čokolade
  • 50 g temne čokolade
  • 2 beljaka večjih jajc
  • 1 žlica sladkorja
  • ščep mletega kardamoma

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 25 g bele čokolade
  • 50 g temne čokolade
  • 2 beljaka večjih jajc
  • 1 žlica sladkorja
  • ščep mletega kardamoma

Postopek

1

Iz bele čokolade z lupilnikom za zelenjavo naredimo toliko ostružkov, kot jih potrebujemo za posutje 4 skodelic, preostalo čokolado pa nasekljamo. Prav tako nasekljamo temno čokolado.

2

Temno čokolado raztopimo nad soparo in pustimo, da se rahlo ohladi. Beljak čvrsto stepemo, nato med stepanjem dodamo še sladkor in kardamom. Vmešamo stopljeno temno čokolado in še nasekljano belo čokolado.

3

Razdelimo v 4 skodelice s prostornino približno 1 dl. Kremo posujemo z belimi čokoladnimi ostružki in vsaj eno uro pred postrežbo hranimo v hladilniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.