
Čokoladne skodelice s kardamomom
Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado
Čokoladne skodelice s kardamomom
Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado

Sestavine
- 25 g bele čokolade
- 50 g temne čokolade
- 2 beljaka večjih jajc
- 1 žlica sladkorja
- ščep mletega kardamoma

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.

Najboljše ribe so naše ribe
Kupujete ribe? Pomembni so svežina, izvor in sezona – ne nasedajte vedno enaki ponudbi, ki pogosto ni niti lokalna niti divja.
Sestavine
- 25 g bele čokolade
- 50 g temne čokolade
- 2 beljaka večjih jajc
- 1 žlica sladkorja
- ščep mletega kardamoma
Postopek
Iz bele čokolade z lupilnikom za zelenjavo naredimo toliko ostružkov, kot jih potrebujemo za posutje 4 skodelic, preostalo čokolado pa nasekljamo. Prav tako nasekljamo temno čokolado.
Temno čokolado raztopimo nad soparo in pustimo, da se rahlo ohladi. Beljak čvrsto stepemo, nato med stepanjem dodamo še sladkor in kardamom. Vmešamo stopljeno temno čokolado in še nasekljano belo čokolado.
Razdelimo v 4 skodelice s prostornino približno 1 dl. Kremo posujemo z belimi čokoladnimi ostružki in vsaj eno uro pred postrežbo hranimo v hladilniku.