
Čokoladne skodelice s kardamomom
Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado
Čokoladne skodelice s kardamomom
Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado

Sestavine
- 25 g bele čokolade
- 50 g temne čokolade
- 2 beljaka večjih jajc
- 1 žlica sladkorja
- ščep mletega kardamoma

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!

Okusna napaka: obrnjena pita, ki je hkrati sočna in hrustljava
Včasih napaka sproži revolucijo. Spoznajte preprost trik s testom, ki ustvari popolno sladico ali slan prigrizek za vsako priložnost.
Sestavine
- 25 g bele čokolade
- 50 g temne čokolade
- 2 beljaka večjih jajc
- 1 žlica sladkorja
- ščep mletega kardamoma
Postopek
Iz bele čokolade z lupilnikom za zelenjavo naredimo toliko ostružkov, kot jih potrebujemo za posutje 4 skodelic, preostalo čokolado pa nasekljamo. Prav tako nasekljamo temno čokolado.
Temno čokolado raztopimo nad soparo in pustimo, da se rahlo ohladi. Beljak čvrsto stepemo, nato med stepanjem dodamo še sladkor in kardamom. Vmešamo stopljeno temno čokolado in še nasekljano belo čokolado.
Razdelimo v 4 skodelice s prostornino približno 1 dl. Kremo posujemo z belimi čokoladnimi ostružki in vsaj eno uro pred postrežbo hranimo v hladilniku.