
Solata s kozicami, rižem in mangom v kozarcu
Hranljiva pisana solata za kosilo v službi
Solata s kozicami, rižem in mangom v kozarcu
Hranljiva pisana solata za kosilo v službi

Sestavine
- 125 g kuhanega riža (npr. rjavi riž basmati)
- pest mlade špinače
- 50 g kuhanih kozic
- ¼ zrelega manga
- ½ rdečega čilija
- majhna pest koriandra (po želji)
preliv
- ½ žlice manj slane sojine omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 žlička riževega kisa
- ½ žličke rjavega sladkorja

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 125 g kuhanega riža (npr. rjavi riž basmati)
- pest mlade špinače
- 50 g kuhanih kozic
- ¼ zrelega manga
- ½ rdečega čilija
- majhna pest koriandra (po želji)
preliv
- ½ žlice manj slane sojine omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 žlička riževega kisa
- ½ žličke rjavega sladkorja
Postopek
Vse sestavine za preliv dobro zmešamo. Preliv nato zlijemo na dno velikega kozarca za vlaganje ali posode, ki jo lahko nepredušno zapremo. Na preliv damo riž in kozarec postavimo v hladilnik, če jed pripravljamo en dan prej.
Mango olupimo in narežemo na majhne koščke, čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Na riž v plasteh naložimo špinačo, kozice, mango, čili in grobo nasekljan koriander. Na vrhu kozarca ali posode pustimo malo prostora, da lahko pred kosilom kozarec najprej dobro pretresemo in tako tako vse sestavine začinimo s prelivom.