
Česnova majoneza (aïoli) z žafranom
Česnovo majonezo postrežemo ob dobrotah z žarom
Česnova majoneza (aïoli) z žafranom
Česnovo majonezo postrežemo ob dobrotah z žarom

Sestavine
- ščep žafranovih nitk
- 2 rumenjaka
- 1 manjši strok česna
- 1 žlica dijonske gorčice
- sok 1⁄2 limone
- ščep soli
- 2 dl oljčnega olja
- črni poper
Preberite tudi

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.
Sestavine
- ščep žafranovih nitk
- 2 rumenjaka
- 1 manjši strok česna
- 1 žlica dijonske gorčice
- sok 1⁄2 limone
- ščep soli
- 2 dl oljčnega olja
- črni poper
Postopek
Nitke žafrana damo v skledico in jih prelijemo z 1 žlico vrele vode. Pustimo jih namakati 10 minut, da se voda ohladi in zlato obarva.
Medtem damo v visoko posodo rumenjaka, česen, gorčico, limonov sok in sol ter vse gladko zmešamo s paličnim mešalnikom (lahko uporabimo tudi multipraktik). Počasi, v majhnih curkih, prilivamo oljčno olje in ves čas mešamo, da dobimo gladko in sijočo majonezo. Začinimo jo s črnim poprom, nato vmešamo še žafranovo vodo, da majonezo razredčimo in da dobi zlat odtenek. Na dotik jo pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in jo do uporabe shranimo v hladilnik. Če se v hladilniku preveč strdi, pred postrežbo dodamo še kanček limonovega soka.