
Vražje ribice z majonezo s pečenim česnom
Vam dišijo sardele? Tu je recept za ocvrte, ki jih postrežete z nadgrajeno majonezo.
Vražje ribice z majonezo s pečenim česnom
Vam dišijo sardele? Tu je recept za ocvrte, ki jih postrežete z nadgrajeno majonezo.

Sestavine
- 50 g koruznega škroba
- 50 g riževe moke
- 2 žlici angleške gorčice v prahu (ali manj, po okusu)
- 2 žlici dimljene sladke mlete paprike
- 2 žlički kajenskega popra in še malo, ko postrežemo
- 300 g očiščenih sardel, sardonov ali drugih malih modrih rib
- rastlinsko olje za cvrenje
česnova majoneza
- 4 neolupljeni stroki česna
- 1 žlica oljčnega olja
- ščep grobe morske soli
- 5 žlic majoneze
- sok 1⁄2 limone
- sol in poper
ko postrežemo
- solni cvet za posip
- 1 limona

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 50 g koruznega škroba
- 50 g riževe moke
- 2 žlici angleške gorčice v prahu (ali manj, po okusu)
- 2 žlici dimljene sladke mlete paprike
- 2 žlički kajenskega popra in še malo, ko postrežemo
- 300 g očiščenih sardel, sardonov ali drugih malih modrih rib
- rastlinsko olje za cvrenje
česnova majoneza
- 4 neolupljeni stroki česna
- 1 žlica oljčnega olja
- ščep grobe morske soli
- 5 žlic majoneze
- sok 1⁄2 limone
- sol in poper
ko postrežemo
- solni cvet za posip
- 1 limona
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Za majonezo damo neolupljene stroke česna na kos aluminijaste folije, jih pokapamo z oljčnim oljem, posujemo z grobo morsko soljo in tesno zavijemo. Pečemo jih 25 do 30 minut, da se zmehčajo. Pustimo, da se ohladijo, nato meso iztisnemo iz lupinic in ga damo v skledo z majonezo, limonovim sokom ter malo soli in popra. Dobro zmešamo.
V skledo damo koruzni škrob, riževo moko, gorčico v prahu, papriko in kajenski poper ter dobro zmešamo. Ribice splaknemo in dobro posušimo, nato jih dodamo v skledo in dobro pomešamo, da so enakomerno obdane z začinjeno moko.
V kozico nalijemo toliko olja, da sega do tretjine višine, in ga segrejemo do 180 °C ali toliko, da kocka kruha, ki jo vržemo vanj, porjavi v 30 sekundah. V olju cvremo ribice v več izmenah, vsakič 4 do 5 minut ali toliko časa, da se res hrustljavo ocvrejo. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju in prihranimo v topli pečici, medtem pa ocvremo še preostale. Postrežemo jih takoj z majonezo s pečenim česnom, posute z malo solnega cveta in s krhlji limone za pokapanje.