
Kaj boste skuhali danes?
Bučkina pomaka s tahinijem
Bučkina pomaka s tahinijem

Sestavine
- 3 večje bučke
- 2 stroka česna
- 2 ½ žlice tahinija (sezamove paste)
- sok 1 manjše limone
- 2 žlici grškega jogurta
- prgišče listov sveže mete
- ½ žlice oljčnega olja za pokapanje

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 3 večje bučke
- 2 stroka česna
- 2 ½ žlice tahinija (sezamove paste)
- sok 1 manjše limone
- 2 žlici grškega jogurta
- prgišče listov sveže mete
- ½ žlice oljčnega olja za pokapanje
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Cele bučke zavijemo v aluminijasto folijo in damo v razgreto pečico za 30 minut ali toliko časa, da so mehke, ko jih prebodemo z vilicami. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene bučke damo v multipraktik (vodo, ki se je izcedila zavržemo), dodamo strt česen in zmeljemo, da dobimo puhasto teksturo. Dodamo tahini in limonov sok, solimo in še malo pomeljemo. Predenemo v skledo ter vmešamo jogurt in malo sesekljane mete. Pokapamo z oljem, posujemo s preostalo sesekljano meto in ponudimo.
Nasvet
Bučkina pomaka s tahinijem je odličen del prave libanonske pojedine, ki jo sestavljajo še:
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki