
Bučkina pomaka s tahinijem
Bučkina pomaka s tahinijem

Sestavine
- 3 večje bučke
- 2 stroka česna
- 2 ½ žlice tahinija (sezamove paste)
- sok 1 manjše limone
- 2 žlici grškega jogurta
- prgišče listov sveže mete
- ½ žlice oljčnega olja za pokapanje

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 3 večje bučke
- 2 stroka česna
- 2 ½ žlice tahinija (sezamove paste)
- sok 1 manjše limone
- 2 žlici grškega jogurta
- prgišče listov sveže mete
- ½ žlice oljčnega olja za pokapanje
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Cele bučke zavijemo v aluminijasto folijo in damo v razgreto pečico za 30 minut ali toliko časa, da so mehke, ko jih prebodemo z vilicami. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene bučke damo v multipraktik (vodo, ki se je izcedila zavržemo), dodamo strt česen in zmeljemo, da dobimo puhasto teksturo. Dodamo tahini in limonov sok, solimo in še malo pomeljemo. Predenemo v skledo ter vmešamo jogurt in malo sesekljane mete. Pokapamo z oljem, posujemo s preostalo sesekljano meto in ponudimo.
Nasvet
Bučkina pomaka s tahinijem je odličen del prave libanonske pojedine, ki jo sestavljajo še: