© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučkina pomaka s tahinijem

Bučkina pomaka s tahinijem

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bucke_tahini

Sestavine

  • 3 večje bučke
  • 2 stroka česna
  • 2 ½ žlice tahinija (sezamove paste)
  • sok 1 manjše limone
  • 2 žlici grškega jogurta
  • prgišče listov sveže mete
  • ½ žlice oljčnega olja za pokapanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 večje bučke
  • 2 stroka česna
  • 2 ½ žlice tahinija (sezamove paste)
  • sok 1 manjše limone
  • 2 žlici grškega jogurta
  • prgišče listov sveže mete
  • ½ žlice oljčnega olja za pokapanje

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Cele bučke zavijemo v aluminijasto folijo in damo v razgreto pečico za 30 minut ali toliko časa, da so mehke, ko jih prebodemo z vilicami. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

2

Ohlajene bučke damo v multipraktik (vodo, ki se je izcedila zavržemo), dodamo strt česen in zmeljemo, da dobimo puhasto teksturo. Dodamo tahini in limonov sok, solimo in še malo pomeljemo. Predenemo v skledo ter vmešamo jogurt in malo sesekljane mete. Pokapamo z oljem, posujemo s preostalo sesekljano meto in ponudimo.

Nasvet

Bučkina pomaka s tahinijem je odličen del prave libanonske pojedine, ki jo sestavljajo še:


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.