
Srnja solata z jurčki, pinjolami in omako s smrekovim medom
Mesna solata.
Srnja solata z jurčki, pinjolami in omako s smrekovim medom
Mesna solata.

Sestavine
- 400 g srnine (meso od hrbta, skrbno očiščeno)
- 6 brinovih jagod (zdrobljene)
- olje za peko
- 120 g vloženih jurčkov
- žlica praženih pinjol
- 4 žlice brusničnega kompota
vinaigretska omaka
- sol
- poper
- žlička smrekovega medu
- 2 žlici malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.
Sestavine
- 400 g srnine (meso od hrbta, skrbno očiščeno)
- 6 brinovih jagod (zdrobljene)
- olje za peko
- 120 g vloženih jurčkov
- žlica praženih pinjol
- 4 žlice brusničnega kompota
vinaigretska omaka
- sol
- poper
- žlička smrekovega medu
- 2 žlici malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
Postopek
Skrbno očiščen srnji hrbet povežemo s kuhinjsko vrvico ter začinimo s soljo, poprom in brinovimi jagodami. Meso damo v primeren pekač na vroče olje in v ne preveč vroči pečici (100 °C) spečemo do rožnate barve.
Medtem pripravimo vinaigretsko omako. Med stepamo s kisom, soljo in poprom. Med mešanjem dodajamo v tankem curku oljčno olje.
S še toplega mesa odstranimo vrvico in hrbet narežemo na tanke rezine. Srnino serviramo z jurčki in pripravljeno omako, okrasimo s praženimi pinjolami in brusnicami ter ponudimo.