
Srnja solata z jurčki, pinjolami in omako s smrekovim medom
Mesna solata.
Srnja solata z jurčki, pinjolami in omako s smrekovim medom
Mesna solata.

Sestavine
- 400 g srnine (meso od hrbta, skrbno očiščeno)
- 6 brinovih jagod (zdrobljene)
- olje za peko
- 120 g vloženih jurčkov
- žlica praženih pinjol
- 4 žlice brusničnega kompota
vinaigretska omaka
- sol
- poper
- žlička smrekovega medu
- 2 žlici malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g srnine (meso od hrbta, skrbno očiščeno)
- 6 brinovih jagod (zdrobljene)
- olje za peko
- 120 g vloženih jurčkov
- žlica praženih pinjol
- 4 žlice brusničnega kompota
vinaigretska omaka
- sol
- poper
- žlička smrekovega medu
- 2 žlici malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
Postopek
Skrbno očiščen srnji hrbet povežemo s kuhinjsko vrvico ter začinimo s soljo, poprom in brinovimi jagodami. Meso damo v primeren pekač na vroče olje in v ne preveč vroči pečici (100 °C) spečemo do rožnate barve.
Medtem pripravimo vinaigretsko omako. Med stepamo s kisom, soljo in poprom. Med mešanjem dodajamo v tankem curku oljčno olje.
S še toplega mesa odstranimo vrvico in hrbet narežemo na tanke rezine. Srnino serviramo z jurčki in pripravljeno omako, okrasimo s praženimi pinjolami in brusnicami ter ponudimo.