
Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo
Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo

Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi s kožo
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 bučka
- 1 manjši jajčevec
- 4 paradižniki
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- sol
- poper

7 okusnih prilog, ki niso krompir
Krompir je v slovenski kuhinji skorajda nepogrešljiv, od tenstanega, do pireja, naše mamo so nam ga kuhale precej pogosto. Včasih pa kosilo preprosto potrebuje nekaj drugačnega, lažjega, bolj barvitega ali z zanimivejšo teksturo.

Kako pripraviti to priljubljeno poletno zelenjavo
Pečena paprika je ena najbolj vsestranskih poletnih prilog. Narezana na fileje je imenitna v marinadi iz oljčnega olja, česna in peteršilja, lahko pa jo pripravimo tudi v solatah še z drugimi vrstami zelenjave, testeninami ali rižem

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi s kožo
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 bučka
- 1 manjši jajčevec
- 4 paradižniki
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na večje krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na kose. Tudi bučko in jajčevec narežemo na primerne kose, paradižnike le razpolovimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Zelenjavo položimo v primerno velik pekač, prelijemo s 4 žlicami oljčnega olja in dobro premešamo.
Piščančje prsi s kožo navzgor položimo na zelenjavo in potresemo z svežimi iglicami rožmarina. Vse še začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Prsi pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo v pečici približno 35 minut, da se zelenjava zmehča in meso lepo porjavi.
Nasvet
Pekač naj bo tako velik, da ima zelenjava dovolj prostora. Preveč natrpana zelenjava se bo kuhala namesto pekla.