© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen srnin hrbet v omaki iz rdečega vina

Pečen srnin hrbet v omaki iz rdečega vina

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecen srnin hrbet v omaki iz rdecega vina A

Sestavine

  • 1,4 kg srninega hrbta s kostmi (od mlade živali)
  • sol
  • mleti poper
  • malo zdrobljenih brinovih jagod
  • malo rožmarina
  • malo timijana
  • 8 tankih rezin hamburške slanine
  • 0,25 l težkega rdečega vina s cvetico
  • 1 žlička jedilnega škroba

priloga

  • pomarančne rezine
  • brusnice
  • blanširan brstični ohrovt na maslu

Sestavine

  • 1,4 kg srninega hrbta s kostmi (od mlade živali)
  • sol
  • mleti poper
  • malo zdrobljenih brinovih jagod
  • malo rožmarina
  • malo timijana
  • 8 tankih rezin hamburške slanine
  • 0,25 l težkega rdečega vina s cvetico
  • 1 žlička jedilnega škroba

priloga

  • pomarančne rezine
  • brusnice
  • blanširan brstični ohrovt na maslu

Postopek

1

Ko boste kupovali meso, vam priporočamo, da izrecno zahtevate meso mlade srne, kajti meso starejših živali je primerno samo za dušenje! S srninega hrbta odstranimo kite, maščobo in kožice ter oba fileja lepo ločimo od kosti. Začinimo s soljo, poprom, zdrobljenimi brinovimi jagodami in timijanom. Potem fileja spet položimo na koščeno ogrodje in ovijemo z rezinami slanine; prevežemo z vrvico in tudi od zunaj začinimo s soljo, poprom in brinovimi jagodami. Vse priloge, kot na primer blanširan, na maslu pretresen brstični ohrovt, mandljeve kroglice ali druge priloge po lastnem izboru, pripravimo in damo na toplo.

pecen srnin hrbet v omaki iz rdecega vina 1
2

Srnin hrbet pečemo približno 12 do 15 minut v prej ogreti pečici pri temperaturi 250 °C; potem pečemo še 15 do 25 minut pri zmanjšani temperaturi 150 °C. Vrvico odstranimo, da se pečenka sprosti. Odlijemo maščobo od pečenja in zalijemo z rdečim vinom. Ko zavre, zgostimo z malo jedilnega škroba.

pecen srnin hrbet v omaki iz rdecega vina 2
3

S slanino ovito pečenko narežemo in serviramo z omako. Okrasimo s pomarančnimi rezinami in brusnicami ter ponudimo z raznimi prilogami. Dobro sortno rdeče vino je vrhunec te prvovrstne divjačinske pojedine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.