
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

Sestavine
- 4 rezine domačega belega kruha
- 3 čvrsti zreli paradižniki
- 2 kepi bivolje mocarele
- 4 stroki česna
- 4 vejice bazilike
- posušen pekoči feferon po želji
- sol
- ekstra deviško oljčno olje

Najboljša kombinacija polnjene poletne zelenjave
Barvita poletna zelenjavna jed brez mesa, ki jo lahko postrežete toplo ali hladno. Popolna za hitro, zdravo in okusno kosilo.

Ribe, ki si zaslužijo mesto na naših krožnikih
Čeprav Slovenci vse bolj raznoliko sestavljamo svoj jedilnik, ribe še vedno ne dobijo mesta, ki si ga zaslužijo.

Pisana in slastna paella brez mesa
Številni ob besedi paella najprej pomislimo na morske sadeže in piščanca, a tudi brez teh sestavin lahko na mizo postavimo slastno paello.
Sestavine
- 4 rezine domačega belega kruha
- 3 čvrsti zreli paradižniki
- 2 kepi bivolje mocarele
- 4 stroki česna
- 4 vejice bazilike
- posušen pekoči feferon po želji
- sol
- ekstra deviško oljčno olje
Postopek
Mocarelo odcedimo in narežemo na kocke. Paradižnik operemo, osušimo in narežemo na kocke. Baziliko osmukamo, operemo, posušimo in grobo sesekljamo, feferon razpolovimo, odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo.
Rezine kruha opečemo, jih podrgnemo s česnom in nato obložimo z mocarelo in kockicami paradižnika. Posolimo, potresemo z baziliko in po želji s pekočim feferonom. Na koncu pokapljamo z oljčnim oljem in takoj postrežemo.
Nasvet
Sveža, grenka in pikantna oljčna olja bodo brusketo izoblikovala v popolnoma novo simfonijo okusov, kjer se bodo grenke sestavine olja v kontaktu z mocarelo in paradižnikom stabilno vezale na proteinski del, tako da bodo nastale nove spojine, intenzivnost grenkobe pa se bo močno znižala.