
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

Sestavine
- 4 rezine domačega belega kruha
- 3 čvrsti zreli paradižniki
- 2 kepi bivolje mocarele
- 4 stroki česna
- 4 vejice bazilike
- posušen pekoči feferon po želji
- sol
- ekstra deviško oljčno olje
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 4 rezine domačega belega kruha
- 3 čvrsti zreli paradižniki
- 2 kepi bivolje mocarele
- 4 stroki česna
- 4 vejice bazilike
- posušen pekoči feferon po želji
- sol
- ekstra deviško oljčno olje
Postopek
Mocarelo odcedimo in narežemo na kocke. Paradižnik operemo, osušimo in narežemo na kocke. Baziliko osmukamo, operemo, posušimo in grobo sesekljamo, feferon razpolovimo, odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo.
Rezine kruha opečemo, jih podrgnemo s česnom in nato obložimo z mocarelo in kockicami paradižnika. Posolimo, potresemo z baziliko in po želji s pekočim feferonom. Na koncu pokapljamo z oljčnim oljem in takoj postrežemo.
Nasvet
Sveža, grenka in pikantna oljčna olja bodo brusketo izoblikovala v popolnoma novo simfonijo okusov, kjer se bodo grenke sestavine olja v kontaktu z mocarelo in paradižnikom stabilno vezale na proteinski del, tako da bodo nastale nove spojine, intenzivnost grenkobe pa se bo močno znižala.