Kaj boste skuhali danes?
Majhne česnove pice s svežim paradižnikom
Na hitro pripravljene picete iz nevzhajanega testa so lahko odličen prigrizek ob klepetu s prijatelji.
Majhne česnove pice s svežim paradižnikom
Na hitro pripravljene picete iz nevzhajanega testa so lahko odličen prigrizek ob klepetu s prijatelji.
Sestavine
testo
- 500 g ostre moke
- 7 g suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 2 žlici oljčnega olja
- malo moke za delovno površino
obloga
- 50 g stopljenega masla
- 4 strti stroki česna
- 300 g mocarele
- 4 paradižniki (ali 500 g češnjevega paradižnika)
- sveža bazilika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlički balzamičnega kisa
- malo soli
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
testo
- 500 g ostre moke
- 7 g suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 2 žlici oljčnega olja
- malo moke za delovno površino
obloga
- 50 g stopljenega masla
- 4 strti stroki česna
- 300 g mocarele
- 4 paradižniki (ali 500 g češnjevega paradižnika)
- sveža bazilika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlički balzamičnega kisa
- malo soli
Postopek
Vse sestavine za testo damo v skledo, dodamo 3 dl mlačne vode in s kuhalnico dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Na pomokani delovni površini nato testo pregnetemo in oblikujemo v valj. Razdelimo ga na 8 enakih kepic. Vzamemo eno kepo (preostalo testo naj bo pokrito z naoljeno folijo) in jo razvaljamo na pomokani delovni površini v krog premera približno 15 cm. Damo ga na pekač, obložen s papirjem za peko. Na istem pekaču lahko spečemo dve pici. Postopek nadaljujemo s preostalim testom in razvaljamo toliko kepic, kolikor jih lahko hkrati spečemo. Če imamo dva pekača, bomo pice spekli v dveh krogih.
Pečico segrejemo na 240 °C. Maslo zmešamo s strtim česnom in z malo mešanice pokapljamo razvlečeno testo. Mocarelo narežemo na tanke rezine in jo potresemo po testu. Pice pečemo 12 do 15 minut. Medtem paradižnik narežemo na kockice, baziliko pa grobo nasekljamo. Paradižnik malo posolimo, zmešamo z baziliko, ekstra deviškim oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Ko pice vzamemo iz pečice, jih obložimo s paradižnikom in takoj postrežemo.
Nasvet
To zelo preprosto pico lahko naredimo zelo hitro, saj testa posebej ne vzhajamo. Tako testo še lažje razvaljamo. Ko se speče, je lepo hrustljavo in tudi videz je pristen. Če pa želimo narediti klasično pico, pustite pokrito pregneteno testo pol ure vzhajati, nato ga razdelimo na 8 delov in nadaljujte po opisanem postopku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Domači malinovec
Sladoledna terina
Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.
Vaniljevi piščančki na palčki
Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.