© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pistacijev namaz

Domač pistacijev namaz lahko uporabimo v številnih slaščicah ali pa se ga lotimo kar z žličko

Pistacijev namaz

Domač pistacijev namaz lahko uporabimo v številnih slaščicah ali pa se ga lotimo kar z žličko

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina poljubna
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • poljubna količina oluščenih pistacij
  • malo olja nevtralnega okusa (po želji)

Sestavine

  • poljubna količina oluščenih pistacij
  • malo olja nevtralnega okusa (po želji)

Postopek

1

Če pripravljamo večjo količino masla, jedrca v eni plasti razporedimo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko. V pečici, segreti na 160 °C (ali 140 °C z ventilacijo), jih pražimo 5 do 8 minut. Medtem jih nekajkrat pomešamo in pazimo, da ne postanejo rjava. Če pripravljamo manjšo količino masla, lahko jedrca suho popražimo tudi v ponvi.

2

Ko se nekoliko ohladijo, jih zavijemo v kuhinjsko krpo in dobro pomanemo, da odstranimo rjave kožice.

3

Nato pistacije zmeljemo v zmogljivem samostoječem mešalniku, medtem jih večkrat postrgamo s sten posode. Meljemo toliko časa, da se iz pistacij začne izločati olje in struktura postane kremasta. Takrat lahko dodamo malo olja nevtralnega okusa, da bo maslo še bolj kremasto in mazavo. Shranimo ga v kozarček in damo v hladilnik.

Priljubljeni recepti

Špageti z žametno morsko omako

Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo

40 min
Srednje zahtevno

Velika bučka, polnjena z mletim mesom

Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!

1 h
Enostavno

Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami

Pica z morskim pridihom.

1 h
Enostavno

Praznična čokoladna zmrzlina

Čokoladna zmrzlina za prave čokoholike

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.