
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

Sestavine
Testo
- 500 g brezglutenske moke
- 400 g tople vode
- 15 g soli
- 10 g suhega kvasa
- 15 g oljčnega olja
- dodatki po izbiri

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
Testo
- 500 g brezglutenske moke
- 400 g tople vode
- 15 g soli
- 10 g suhega kvasa
- 15 g oljčnega olja
- dodatki po izbiri
Postopek
Moko, kvas in sol dobro premešamo, nato pa dodamo vodo ter olivno olje. Maso mesimo približno 10 minut, da dobimo homogeno in mehko testo.
Testo razdelimo v 3 do 4 hlebčke in pustimo vzhajati v zaprti posodi na sobni temperaturi vsaj 2 uri.
Hlebčke oblikujemo v obliko pice, nadevamo s poljubnimi sestavinami in spečemo v pečici na čim višji temperaturi.
Nasvet
Pica bo še boljša, če pri peki uporabimo poseben kamen za peko ali namensko pečico za pice