© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Brezglutenski čokoladni biskvit, krema pasijonke in korenčkov čips

Brezglutenski čokoladni biskvit, krema pasijonke in korenčkov čips

Čas priprave 45 min + hlajenje + 8 ur za sušenje čipsa
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
brezglutenski cokoladni biskvit krema pasijonke in korenckov cips

Sestavine

čokoladni biskvit

  • 250 g temne čokolade (60 % kakava)
  • 60 g masla
  • 250 g beljakov
  • 86 g sladkorja
  • 50 g rumenjakov

krema pasijonke

  • 1 celo jajce
  • 1 rumenjak
  • 40 g sladkorja
  • 200 g pireja pasijonke
  • 3 dl sladke smetane
  • 2,5 lista želatine

čips korenja

  • 1 rumen korenček
  • 1 rdeč korenček
  • 5 g glukoze
  • 0,8 dl vode

Sestavine

čokoladni biskvit

  • 250 g temne čokolade (60 % kakava)
  • 60 g masla
  • 250 g beljakov
  • 86 g sladkorja
  • 50 g rumenjakov

krema pasijonke

  • 1 celo jajce
  • 1 rumenjak
  • 40 g sladkorja
  • 200 g pireja pasijonke
  • 3 dl sladke smetane
  • 2,5 lista želatine

čips korenja

  • 1 rumen korenček
  • 1 rdeč korenček
  • 5 g glukoze
  • 0,8 dl vode

Postopek

1

Biskvit pripravimo tako, da maslo in čokolado najprej stopimo nad soparo. V večji posodi stepamo beljake in jim postopoma dodajamo sladkor, da nastane čvrst sneg. Postopoma vmešamo rumenjake in na koncu stopljeno zmes masla in čokolade. Maso vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo pri 165 °C 10 do 12 minut. Ohladimo in razrežemo.

2

Pripravimo še kremo iz pasijonke. Jajce, rumenjak, sladkor in pire pasijonke stepamo nad soparo, da zmes doseže 82 °C. V hladni vodi namočimo želatino, jo dobro ožmemo in vmešamo v maso. Maso rahlo ohladimo, nato primešamo stepeno smetano. Kremo vlijemo v modle in pustimo na hladnem približno 4 ure, da se strdi. Pri jedi na sliki smo za modle uporabili kroglice iz bele čokolade, vendar lahko kremo vlijete v poljubne manjše modle.

3

Pripravimo še čips. Korenje olupimo in narežemo na zelo tanke kolobarje. Glukozo in vodo zavremo, nato kolobarje korenja pomakamo v raztopino in zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Korenje sušimo v priprti pečici 8 ur pri 60 °C, da čips postane hrustljav.

Priljubljeni recepti

Rigatoni s klobaso in bučkami

Rigatoni, ki si jih boste v hladnih dneh zaželeli znova in znova

40 min
Enostavno

Velikonočne pince

Pince so slastni kruhki, ki jih ob veliki noči pripravljajo predvsem na Primorskem

2 h
Srednje zahtevno

Testenine s školjkami na rdeče

Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.